Mi történik, ha felmondok már az első fizetésem előtt?
3 hónap próbaidő van, de nagyon nem szimpatikus az itteni szabályzat, visszasírom a korábbi munkahelyemet...
A lényeg, hogy 1 hetet dolgoztam idáig. Ha már jövőhéten felmondok, akkor mi lesz? Mivel próbaidő, elvileg csak elmondom a főnöknek, aláírok valamit, aztán szevasz.
Na de, akkor amit az 1-2 hét alatt dolgoztam, azért kapok valamennyi fizetést? Tehát a ledolgozott órák érnek valamit így is? Vagy viszlát van pénz nélkül?
Ez egy multi egyébként.
Nekem csak kövi hónapban utaltak állami cégnél, mikor a fizetésnek is kellett volna jönni. De a papírokat küldték postán hamarabb.
Az lehet, de jogszabály szerint a munkaviszony megszűnését követő 5. munkanapig el kell számolnia egymással a két félnek. Mind papírilag, mind fizetésileg (hóközi számfejtésnek hívják).
Tudjuk, hogy a gyakorlatban sokszor nem így van, de egy munkaügyi ellenőrzésnél ez akár büntetési tétel is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!