Próbaidő alatti felmondás érvényes marad, ha mégis maradok a cégnél?
Nem túl jók a körülmények a cégnél, eleve a tipikus 3 hónapos próbaidőt 1 hónapra vitték le, mert túl sokan mennek el a cégtől, és mivel nagyon bizonytalan a helyzetem a cégnél és naponta változik a maradnék-mert-kell-a-munka és a lelépnék-mert-egy-xar érzés, így én beadtam a felmondási szándékomat nem sokkal a próbaidő lejárta előtt, mert ha túlmegyek rajta, akkor kötelezhetnek hogy azt az X hónapot márpedig le kell dolgoznom, és akkor azt csinálnak velem amit akarnak.
De mi van akkor, ha mégsem megyek el, és maradok a cégnél, akkor a próbaidő alatti felmondásom semmis lesz, és belépek a próbaidő utáni szakaszba, vagy ez a felmondás így ott fog lebegni és a jövőben (elkövetkezendő hetekben-hónapokban) erre hivatkozva simán leléphetek?
Próbaidő lényege pont az hogy nincs felmondási idő, bejelentetted hogy felmondasz, onnantól nincs munkaviszonyod.
Felmondási idő próbaidő után van és a szerződésben meghatározott ideig van.
Nem teljesen értem a gondod ,,gy azt az X hónapot márpedig le kell dolgoznom, és akkor azt csinálnak velem amit akarnak." mi az hogy az csinálhatnak veled amit akarnak? Ez nem így működik, azt kell csinálnod ami a munkaköri leírásodban bent van, se többet se kevesebbet.
emailben, és egy másik belső levelező-rendszerben küldtem el. Hogy miért kérdéses a dolog? Mert eleve hazafelé mentem volna aznap, szóval most a jogos pár napos szabimat tölteném, és napközben dolgoztam, este mentem haza amikor már senki se volt sehol, és másnap ünnepnap. De magát a felmondási kérelmem még munkaidőben küldtem, nem érkezett rá válasz, de emailben felmondás is lehetséges. Ja, telefonon nem lehetett elérni a főnököt mert akárhányszor kerestem nem vette fel és valami beosztott hívott vissza hogy miben segíthet?....
Másrészt szükségük van a munkaerőre, szóval ilyenkor szoktak kompromisszumot kötni, sajnos ez az egyetlen kártyája van itt a dolgozóknak, hogy ha nem lesz jobb akkor kilépnek és akkor vagy lesz megegyezés, vagy nem, persze sose írásban, ezért is kétséges a dolog hogy ha egyáltalán megegyeznénk akkor betartanák-e. Ha ki kell lépnem, az sem gond, majd lesz más, ha meg maradok mert megegyezünk akkor is csak fenntartásokkal kezelném az egészet, azért sem akarok elköteleződni nekik.
Akkor felmondtál már.
Szóval nincs értelem az eredeti kérdésnek, mert már nem dolgozol ott. Ne felejtsd el befizetni a TB-t, hogy legyen állami biztosításod.
Ha van olyan cucc, ami munkaeszköz, de nálad maradt, akkor azt vissza kell juttatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!