Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbaidő alatti felmondás...

Próbaidő alatti felmondás érvényes marad, ha mégis maradok a cégnél?

Figyelt kérdés

Nem túl jók a körülmények a cégnél, eleve a tipikus 3 hónapos próbaidőt 1 hónapra vitték le, mert túl sokan mennek el a cégtől, és mivel nagyon bizonytalan a helyzetem a cégnél és naponta változik a maradnék-mert-kell-a-munka és a lelépnék-mert-egy-xar érzés, így én beadtam a felmondási szándékomat nem sokkal a próbaidő lejárta előtt, mert ha túlmegyek rajta, akkor kötelezhetnek hogy azt az X hónapot márpedig le kell dolgoznom, és akkor azt csinálnak velem amit akarnak.

De mi van akkor, ha mégsem megyek el, és maradok a cégnél, akkor a próbaidő alatti felmondásom semmis lesz, és belépek a próbaidő utáni szakaszba, vagy ez a felmondás így ott fog lebegni és a jövőben (elkövetkezendő hetekben-hónapokban) erre hivatkozva simán leléphetek?

ma 11:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha próbáidő alatt felmondasz, akkor másnap már be se kell menned.
ma 11:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha azonnali hatállyal beadtad a felmondásodat (ami próbaidő alatt indoklás nélkül bármelyik fél által megtehető), akkor miért vagy még ott? Gyakorlatban még aznap leadsz ilyenkor mindent, így nem értem a kérdésedet. Postán adtad fel a felmondást és nem kapták meg, vagy mi itt a forgatókönyv?
ma 11:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha maradsz, akkor nyilván semmis a felmondásod. Olyan nincs, hogy mint egy jolly joker, ott lapul a zsebedben, hogy akármikor meggondolhasd magad. Tisztáznod kell magadban, mi a domináns: az ellene vagy a mellette szóló érvek.
ma 11:17
 4/11 anonim ***** válasza:

Próbaidő lényege pont az hogy nincs felmondási idő, bejelentetted hogy felmondasz, onnantól nincs munkaviszonyod.

Felmondási idő próbaidő után van és a szerződésben meghatározott ideig van.

Nem teljesen értem a gondod ,,gy azt az X hónapot márpedig le kell dolgoznom, és akkor azt csinálnak velem amit akarnak." mi az hogy az csinálhatnak veled amit akarnak? Ez nem így működik, azt kell csinálnod ami a munkaköri leírásodban bent van, se többet se kevesebbet.

ma 11:19
 5/11 A kérdező kommentje:

emailben, és egy másik belső levelező-rendszerben küldtem el. Hogy miért kérdéses a dolog? Mert eleve hazafelé mentem volna aznap, szóval most a jogos pár napos szabimat tölteném, és napközben dolgoztam, este mentem haza amikor már senki se volt sehol, és másnap ünnepnap. De magát a felmondási kérelmem még munkaidőben küldtem, nem érkezett rá válasz, de emailben felmondás is lehetséges. Ja, telefonon nem lehetett elérni a főnököt mert akárhányszor kerestem nem vette fel és valami beosztott hívott vissza hogy miben segíthet?....

Másrészt szükségük van a munkaerőre, szóval ilyenkor szoktak kompromisszumot kötni, sajnos ez az egyetlen kártyája van itt a dolgozóknak, hogy ha nem lesz jobb akkor kilépnek és akkor vagy lesz megegyezés, vagy nem, persze sose írásban, ezért is kétséges a dolog hogy ha egyáltalán megegyeznénk akkor betartanák-e. Ha ki kell lépnem, az sem gond, majd lesz más, ha meg maradok mert megegyezünk akkor is csak fenntartásokkal kezelném az egészet, azért sem akarok elköteleződni nekik.

ma 11:23
 6/11 A kérdező kommentje:
#4 nincs pontról pontra szedve, hogy mit és mennyit kell csinálnom. Le van írva, hogy nagyjából mik a feladatim, de hogy egy nap 2 dolgot csinálok meg, vagy 30-at, az már nincs. És ez a baj, mert arra mennek rá, hogy ugyan azért a pénzért minél többet csináljak, és nekem ezzel van a bajom.
ma 11:25
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Írásban felmondtál, már nem dolgozol ott
ma 11:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos minden cégre igaz, hogy azt szeretnék, minél többet dolgozzanak a dolgozók ugyanannyi pénzért…
ma 11:48
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

Akkor felmondtál már.

Szóval nincs értelem az eredeti kérdésnek, mert már nem dolgozol ott. Ne felejtsd el befizetni a TB-t, hogy legyen állami biztosításod.

Ha van olyan cucc, ami munkaeszköz, de nálad maradt, akkor azt vissza kell juttatni.

ma 12:22
 10/11 anonim ***** válasza:
88%
Lényegtelen hogy ki látja vagy ki nem, már nem szabadságon vagy, hanem szimplán nem vagy a cégnél. Ha vissza akarnak venni akkor új szerződést kell kötnötök.
ma 13:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!