Létszámleépítés lehet azonnali felmondás alapja?
Munkahelyemen létszámleépítés zajlik, pár kollégámmal együtt sajnos én is belekerültem a rostába.
2 havi felmondási időm van szerződésben (határozatlan, nem vezetői szerződés), azt mondták, hogy azonnalival is elküldhetnének, de nem akarnak szemetek lenni, így úgy gondolták megegyezhetünk közösen a 2 hónap helyett 1 havi felmondási időben is. Természetesen mondtam hogy felejtsék el, mi a francért mennék bele 1 hónapba, amikor a szerződésem szerint 2 jár. Hülye lennék egy hónapnyi biztos fizetésről lemondani, meg 2 hónap helyett 1 hónapig munkát keresni, főleg, hogy a 2 hónap feléről el is kell engednie távolléti díj fizetése mellett.
Erre azt mondták, hogy sajnos akkor a másik megoldást kell választaniuk, vagyis létszámleépítés miatt azonnalival tudnak elküldeni. Szerintem ez nem lehet alapja az azonnali felmondásnak, ezt mondtam nekik is, azt mondták útánajárnak. Ez 3 napja volt, azóta nem kaptam semmit, de egyeztettem egy ügyvéddel (nem elsősorban munkajogi), ő mondta, hogy ez semmiképp sem lehet alapja azonnali felmondásnak, ne aggódjak.
Ti is meg tudjátok ezt erősíteni?
#19 Igen, ezt tudom, részben ezért sem mindegy, hogy 1 hónap vagy 2 hónap a felmondási idő :)
#18 Sokan megpróbálkoznak ezzel, gondolom azért, mert sajnos van, aki megijed, vagy bedől nekik és aláírja a közös megegyezést, hiába rossz a munkavállalónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!