Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létszámleépítés lehet azonnali...

Létszámleépítés lehet azonnali felmondás alapja?

Figyelt kérdés

Munkahelyemen létszámleépítés zajlik, pár kollégámmal együtt sajnos én is belekerültem a rostába.

2 havi felmondási időm van szerződésben (határozatlan, nem vezetői szerződés), azt mondták, hogy azonnalival is elküldhetnének, de nem akarnak szemetek lenni, így úgy gondolták megegyezhetünk közösen a 2 hónap helyett 1 havi felmondási időben is. Természetesen mondtam hogy felejtsék el, mi a francért mennék bele 1 hónapba, amikor a szerződésem szerint 2 jár. Hülye lennék egy hónapnyi biztos fizetésről lemondani, meg 2 hónap helyett 1 hónapig munkát keresni, főleg, hogy a 2 hónap feléről el is kell engednie távolléti díj fizetése mellett.

Erre azt mondták, hogy sajnos akkor a másik megoldást kell választaniuk, vagyis létszámleépítés miatt azonnalival tudnak elküldeni. Szerintem ez nem lehet alapja az azonnali felmondásnak, ezt mondtam nekik is, azt mondták útánajárnak. Ez 3 napja volt, azóta nem kaptam semmit, de egyeztettem egy ügyvéddel (nem elsősorban munkajogi), ő mondta, hogy ez semmiképp sem lehet alapja azonnali felmondásnak, ne aggódjak.

Ti is meg tudjátok ezt erősíteni?

tegnap 09:38
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#9 Nem 8 évet írtam, hanem 2,8-at :) Ennyinél semmi plusz nem jár, 3 évtől kezd járni végkielégítés és plusz felmondási idő is!
tegnap 11:20
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ó, akkor ezt benéztem. Akkor tényleg nem jár végkielégítés, elnézést. 9-es válasz törlendő. :)
tegnap 11:21
 13/21 A kérdező kommentje:

Annyi kérdésem még lenne, hogy érdemes szerintetek a napi munkariportokat a saját privát címemre is kiküldeni?

Szerződésemben van titoktartási rész, nem tudom kikerülhet-e ilyen levél a privát gmail címemre, de azt sem akarom, hogy az legyen, hogy kitörlik minden levelemet a saját bejövő üzeneteik közül, illetve belépnek az én céged fiókomba és onnan is kitürlik, amjd arra hivatkoznak, hogy hetekre eltűntem és ezért küldenek el.

Vagy ez ennyire nem egyszerű nekik? Gondolom jobban kellene bizonyítaniuk, hogy kerestek és nem válaszoltam.

tegnap 12:16
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne, azért elküldhetnek azonnali hatállyal. Max privát telefonnal fényképezz le 1-2 levelet de ez esetben óvatosan, mert szerintem aggályos. Ha ilyenre hivatkoznak és esetleg perre mennél később, akkor a levelező szerverekről az adatok le tudják kérni.
tegnap 12:20
 15/21 anonim ***** válasza:
75%
Nem is kell kiköldeni, csak archiváld egy pendrivera, vagy valami adathordozóra.
tegnap 12:20
 16/21 A kérdező kommentje:
Értem, köszi :)
tegnap 12:24
 17/21 anonim ***** válasza:
64%
Kiírhatnád, melyik ez a tróger cég, ami át akar verni.
tegnap 12:47
 18/21 anonim ***** válasza:
78%

17 bármelyik random magyar cég ilyenekkel próbálkozik.

Én komolyabb informatikai cégnél a 2009-es válságnál jártam így. Csak én jól jöttem ki belőle, mert volt a cég felé egy milliós tartozásom, amit így elengedtek azonnal.

Másik 20 tárasam viszont nem volt ilyen szerencsés. Őket megkérték, hogy menjenek fizetetlen szabira, amit a cég gesztusnak szánt, hogy nem dobja ki őket, anyagilag viszont jobb volt a kirúgás, mert így még munkanélküliért sem mehettek volna.

tegnap 13:19
 19/21 anonim ***** válasza:
59%

A felmondasi ido felenek ledolgozada alol fel kell menteniuk. Tehat a ket honapbol egyet kell bejarnod. Es egyet fizetnek.

(Hogy tudj munkat keresni,interjuzni stb)

tegnap 15:15
 20/21 anonim ***** válasza:
51%
Marmint, mind a kettot fizetik, de egyet munka nelkul.
tegnap 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!