0 ft-ot. Amelyik cég ilyen helyzetben van ott úgy sincs jövő, csak még pár hónap szenvedés maximum a csődig.
Azonnal menni kell máshova és a pénzt behajtatni - amíg van miből...
jan. 5. 12:59
5/25 A kérdező kommentje:
" munkaügyi bíróság." a munkaügyi bíróság (amely már évek óta NINCS, nem létezik, járási bíróság van általános ügykörrel...) 6-9 hónapos keresetbefogadási időkerettel dolgozik. vagyis, ha én pl holnap reggel beadom a kereeset a cég ellen, kb nyár vége, szeptember lesz mire egyáltalán elkezdi tárgyalni az ügyet. ez rajtam itt és most semmit se segít.
jan. 5. 13:02
6/25 anonim válasza:
Kezdj új állást keresni és jelentsd fel őket
jan. 5. 13:11
7/25 anonim válasza:
5
Ki nem fizetett bérhez nem kell bíróságra menni. Legegyszerűbb megoldás egy egyszerű fizetési meghagyás...
jan. 5. 13:13
8/25 anonim válasza:
Hogy korrekt valaszt is kapj: én a helyedben elkezdenék új munkahelyet keresni, de "elnézném" a hiányt, amig nincs mas munka. Mármint, mi mást tehetnél?
Persze, felmondhatsz egyből, de ha 3-6 hónapig nem találsz munkát (a jelenlegi gazdasági helyzetben bőven benne van), akkor jobb a 70%-os bér, mint a nulla.
jan. 5. 13:16
9/25 anonim válasza:
Első csökkentett munkabér után maximum 30 napot adnék, közben már keresnék munkahelyet.
jan. 5. 13:21
10/25 anonim válasza:
Csatlakozom a 8-ashoz. Minél előbb kezdj el új munkahelyet keresni, és amint lehet válts. Ismerős volt ilyen helyzetben, ott is először csak a cafeteriat vették el, aztán elkezdett csökkenni a bérük is, valahogy sosem lett vége a spirálnak. Szállj ki ebből, amint lehet - és persze ragaszkodj ahhoz, hogy amivel tartoznak neked, kiegyenlítsék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!