Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak szerintem igazságtalan ez?

Csak szerintem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok. 2 OKJ-s végzettséggel és jelenleg is zajló egyetemi tanulmányok mellett nem vesznek fel sehova (főleg az egyetem miatt). Manapság ennyire gáz, ha tanul az ember? És miért szajkózzák, hogy munkaerőhiány van? Ha meg jelentkezne hozzájuk valaki, akkor meg nem veszik fel.

Nem szeretnék troll válaszokat kapni, csupán a véleményetekre vagyok kíváncsi, köszönöm.

dec. 19. 11:47
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Tudsz napi 8 órás munkát vállalni? Mert ha igen ennek nem szabadna hátránynak lenni... Mondjuk így konkrétumok nélkül nehéz tanácsot adni
dec. 19. 11:51
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

Nappali egyetemi szak mellé nem szoktak teljes állásban alkalmazni (általában) senkit. Gyakornoki helyeket próbálj keresni. Nem tudom, hogy miért gondolod ezt igazságtalannak, eléggé egyértelmű szerintem.

A munkaerőhiány pedig nem a teljes munkaerőpiacra érvényes egységesen, bár szerintem már egyre kevésbé szokták ezt hangoztatni. Elég régóta recesszióban van a magyar gazdaság, én már egyre többektől hallok olyat, hogy marha nehéz munkát találni.

dec. 19. 12:26
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Talan mert nappalis vagy?
dec. 19. 12:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Kiegészítésként írom, hogy levelezőn vagyok és hiányszakmát tanultam/tanulok (egészségügy)

dec. 19. 13:19
 5/8 anonim ***** válasza:
80%

Figyelj olyan ez, hogy elvileg hiány van a magasan képzett szakemberekből, a szakmunkásokból, de egyébként a betanított munkára sincs soha elég ember ,ezért hoztak be anniy ukránt, fillippínót, mongolt stb.

Mégis ha te magyarként jelentkeztél akárhova sima, betanított melós pozícióra, le se szartak. Aztán meg ment a panaszkodás, hogy senki nincs aki dolgozna.

Ha szakmunkára jelentkezel, akkor oda sem vesznek fel, még ha van hozzá vgézettséged és/vagy tapasztalatod (akár több évnyi).

A munkaerőhiány egy gigantikus kamu úgy ahogy van. Anyám pl. a munkaügyi hivatalban dolgzoik (kis város) mégis iszonyatos mennyiségű pénzt utal minden hónapban munkanélküli segélyként.

dec. 19. 14:00
 6/8 anonim ***** válasza:
42%
Miért venne fel egy levelezős diákot a munkáltató, ha akad száz szabad munkanélküli is arra az egy helyre, akit orrba-szájba lehet majd rángatni és nem kell hozzájuk meg a vizsgáikhoz igazodni ?!
dec. 19. 20:30
 7/8 anonim ***** válasza:

"egyetemi tanulmányok mellett nem vesznek fel sehova (főleg az egyetem miatt)"

Én bele sem írnám az önéletrajzomba. Nem is értem, honnan tud róla a munkahely, ahova pályázol?

dec. 20. 10:37
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne írd bele az önéletrajzodba, ha levelezőre jársz. Ha meg tudod oldani a vizsgaidőszakot normál szabadsággal, akkor nincs nagy jelentősége a munkahely szempontjából.
dec. 20. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!