Csak szerintem igazságtalan ez?
Fiatal vagyok. 2 OKJ-s végzettséggel és jelenleg is zajló egyetemi tanulmányok mellett nem vesznek fel sehova (főleg az egyetem miatt). Manapság ennyire gáz, ha tanul az ember? És miért szajkózzák, hogy munkaerőhiány van? Ha meg jelentkezne hozzájuk valaki, akkor meg nem veszik fel.
Nem szeretnék troll válaszokat kapni, csupán a véleményetekre vagyok kíváncsi, köszönöm.
Nappali egyetemi szak mellé nem szoktak teljes állásban alkalmazni (általában) senkit. Gyakornoki helyeket próbálj keresni. Nem tudom, hogy miért gondolod ezt igazságtalannak, eléggé egyértelmű szerintem.
A munkaerőhiány pedig nem a teljes munkaerőpiacra érvényes egységesen, bár szerintem már egyre kevésbé szokták ezt hangoztatni. Elég régóta recesszióban van a magyar gazdaság, én már egyre többektől hallok olyat, hogy marha nehéz munkát találni.
Köszönöm a válaszokat.
Kiegészítésként írom, hogy levelezőn vagyok és hiányszakmát tanultam/tanulok (egészségügy)
Figyelj olyan ez, hogy elvileg hiány van a magasan képzett szakemberekből, a szakmunkásokból, de egyébként a betanított munkára sincs soha elég ember ,ezért hoztak be anniy ukránt, fillippínót, mongolt stb.
Mégis ha te magyarként jelentkeztél akárhova sima, betanított melós pozícióra, le se szartak. Aztán meg ment a panaszkodás, hogy senki nincs aki dolgozna.
Ha szakmunkára jelentkezel, akkor oda sem vesznek fel, még ha van hozzá vgézettséged és/vagy tapasztalatod (akár több évnyi).
A munkaerőhiány egy gigantikus kamu úgy ahogy van. Anyám pl. a munkaügyi hivatalban dolgzoik (kis város) mégis iszonyatos mennyiségű pénzt utal minden hónapban munkanélküli segélyként.
"egyetemi tanulmányok mellett nem vesznek fel sehova (főleg az egyetem miatt)"
Én bele sem írnám az önéletrajzomba. Nem is értem, honnan tud róla a munkahely, ahova pályázol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!