Nem tartjátok igazságtalannak,hogy aki végez az iskolában (egyetemen, középiskolában) az semmilyen életkezdési támogatást nem kap amíg nem talál munkát?
Nem.
Sok egyetemi képzés végén van kötelező gyakorlat (van ahol máshogy hívják, de nagyon hasonlók), sokat ott maradnak.
Amúgy meg érdemes végzés előtt hónapokkal elkezdeni munkát keresni, mert például egy mulutinál míg végig mennek a körök, addig eltelhet 1-3 hónap.
Közben meg kb minden cégnél úgy számolnak, hogy azt akit felvesznek, annak van egy kötelező felmondási ideje, így simán bemondhatod, hogy te 2 hónap mulva szeretnél kezdeni.
Tehát abszolút nem arról van szó, hogy a nyáron kéne találni munkát. Van rá rengeteg idő.
4# Nekik meg ott van, hogy egyetem alatt is kereshetnek és kimaxolhatjak az szja visszatérítést.
Érettségikor meg kb még mindenki szüleinél, szülői kasszán van. Még akkor is ha szegény a csalàd.
Szerintem a 25 év alattiak adókedvezménye többet ér mint a fentebb említett kulturalis jegy.
#4. "Nálunk meg semmit."
Mondod te. Ezzel szemben a 25 éven aluliak adókedvezménye valóban segítség.
Amúgy a kommentelők 90%-a teljesen másról beszél mint amiről a kérdésem szól xd. Az SZJA kedvezmény munka alatt van. De nekem arról szól a kérdésem hogy amíg nem talál munkát, vagy éppen kilép az iskola kapuján..
És őszintén, sokkal jobban örülnék normális fizetéseknek mint az szja visszatérítésnek.
Fiatal vagy, életerős. Ha te nem tudsz szerezni bármilyen munkát egy héten belül, bocs de akkor te egy életképtelen ember vagy. Életképteleneket minek támogasson az állam?
Állj a sarkadra és menj addig árufeltöltőnek vagy bárminek amire felvesznek. Aztán közben kereshetsz más melót ami jobban bejön.
Szóval akkor külföldön minden fiatal életképtelen?🤣
Összekeveritek a segélyből élést azzal,hogy máshol már az előtt minnél jobban segítik a fiatalokat mielőtt munkába állna. Ott vannak a finnek. Európa egyik leggazdagabb, legfejlettebb országa. Ha a gyerek leérettségizik, kilép az iskola kapun pénzt kap. Abból a pénzből el tud menni albérletbe stb. Itt semmi ilyen nincs. Az olaszoknál ingyen mehet be 1 keretösszegig bizonyos helyekre. (500 euróig)Erre meg hasonlókra gondoltam. Nem arra hogy amikor már dolgozik akkor mi van. Az 1 teljesen másik téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!