Nem tartjátok igazságtalannak,hogy aki végez az iskolában (egyetemen, középiskolában) az semmilyen életkezdési támogatást nem kap amíg nem talál munkát?
Egyetemi éveimben már dolgoztam, szerintem nem érdemes úgy továbbtanulni, ha nem érdekel a szakma és kezdesz benne valamit a tanulmányaid során. Ennek köszönhetően mire végeztem, volt 1 biztos állásajánlatom és a diplomamunka védésnél kaptam még egy névjegy kártyát, ha esetleg ahhoz a másik céghez mennék.
Csoporttársaimnál ez volt a jellemző, kizárólag annak voltak nehézségei, aki a tanulmányai során bukdácsolt és csak a kötelező szakmai gyakorlaton vett részt.
Nem érzem úgy, hogy egy ingyenes mozijegy sokat hozzáadott volna a munkahely keresésemhez, bőven elég, hogy az állam fizette a teljes képzést. Gondolj bele, Amerikában mindezt saját zsebből fizetik!
Nem.
Így is tele a társadalom élősködő potyalesőkkel.
Egyáltalán nem tartom igazságtalannak. Az ember amikor leérettségizik, a szülőkkel él, szóval ha utána pár nónapig nincs még munkája, nem okoz problémát. Azon kívül aki nem teljesen elveszett, az hamar munkába tud állni.
Én már 16 évesen is diákmelóztam, gyakorlatilag egész nyáron pénzt kerestem. Aki meg egyetemre jár, annak már az utolsó félévben megvan a munkahelye, hacsak nem "büfé-ruhatár" szakon végzett.
Tojáshéjjal a fenekeden pár hónap munkakeresés nem oszt-nem szoroz, ha meg munkába állsz, ott az SZJA kedvezmény, ami elég nagy segítség. Örültem volna én, ha az én időmben is lett volna!
"Ha a gyerek leérettségizik, kilép az iskola kapun pénzt kap. Abból a pénzből el tud menni albérletbe stb."
Ja, nálunk meg ott az SZJA kedvezmény, ami sokkal jobb.
Tudod, mi az igazságtalan? Hogy a kedves kúrmány ingyen 10 milliókat dobál a gyerekgyárosoknak, ha lefialnak 3 porontyot, ami miatt úgy megugrottak az ingatlanárak, hogy aki nincs benne a kosárban, annak esélytelenné vált a saját ház/lakás.
De igen. De hát a kormány meglop, nem támogat. Ezért kell leváltani őket.
Én is ugyan elhelyezkedtem gyakorlaton, de olyan messze volt, hogy esélyem nem volt 3 óra utazást bevállalni nyáron kívül. Úgyhogy diplomaosztó után 3 hónap volt mire találtam valamit.
Komolyan 2 kivétellel senki nem tud szöveget értelmezni? Mindenhol egyszeri juttatást adnak. Nem rendszerest. "El kell menni dolgozni stb" nem erre vonatkozik a kérdés.
Egy kis + az államtól.
Az hogy 25 év alatt többet keresnek, mint aki 25 év felett van és ott dolgozik 10 éve nem elég "kis +" ja, azért dolgozni is kell, nem csak potyára adják.
Ezért van annyi semmirekellő fiatal a munkaerőpiacon. Szarnak mindenre, ha 10 helyről kirúgják őket, mert nem csinálnak semmit, elmennek a 11. helyre, mert ott is hülyére kereshetik magukat semmittevéssel adókedvezménnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!