Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Számítanátok év eleji fizetése...

Számítanátok év eleji fizetésemelésre ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Minden évben van nálunk valamennyi fizetésemelés kollektíven. Én idén novemberben kaptam egy ezen kívüli emelést, mert kértem. Ti a helyemben számítanátok a kollektív emelésre is, vagy abból már kimaradok, mert kaptam korábban?

Számomra a logikus az lenne, hogy kapok ismét, mert ha nem, akkor a többi munkavállalóhoz képest megint ugyanott vagyok.

dec. 12. 11:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nem kapsz
dec. 12. 11:16
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
A munkádnak van egy piaci értéke. Na annyit kapsz.
dec. 12. 12:13
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk úgy működik, ha emelést kérsz és megkapod, akkor 1 éven keresztül nem kaphatsz újabbat.
dec. 12. 12:27
 4/13 anonim ***** válasza:
85%
Szinte biztos, hogy nem kapsz. Kivétel ha azért kaptál emelést mert új vagy megváltozott a munkaköröd.
dec. 12. 15:18
 5/13 anonim ***** válasza:
70%

Egyetlen egyszer fordult elő velem, hogy év végén kaptam plusz fizu emelést, amit nem kértem, hanem az éves elvégzett munkám miatt kaptam. Ettől függetlenül a kollektív év eleji emelésből sem maradtam ki.

Ez nagyon helyzet függő lehet: - attól függ milyen mértékű fizetés emelést kaptál év közben

- többi hasonló munkakörben dolgozó kollégához képest milyen a béred (jelenleg az emelés után)

- elvégzett munkád minősége

- mennyi ideje dolgozol a cégnél

- mit tartalmaz a céges szabályzat

Merlegelhet a munkáltató, a szempontok és lehetőségek tárháza végtelen. Ez kb. 50-50% esélyes, vagy igen-vagy nem.

dec. 12. 16:49
 6/13 anonim ***** válasza:
49%

Nem!

Nem!

6 hónapig nem kapsz emelést, ez biztos!

De mi ez az önteltség, hogy lenézed a többieket?

Te valamilyen pótolhatatlan munkaerő vagy?

dec. 12. 16:49
 7/13 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem emelnek akkor nyugod szívvel mondhatsz is fel.
dec. 12. 17:48
 8/13 anonim ***** válasza:
54%

Tavaly decemberben (vagy november?) kaptam fizetés emelést, mert beígérték már előtte, hogy rendezik a bérem. Utána megkaptam az esedékes év eleji emelést is, plusz a főnöknek maradt még valamennyi az elosztható keretből abból is hozzácsapott nekem is (másoknak is nyilván).

Szóval szerintem nem kizáró ok. FŐleg ha amúgy szarul kerestél eddig. Most év végén egyébként megint emeltek, eseti jelleggel. Kb. akkor keresnék tűrhetően ha a mostani bónusszal emelt bérem kapnám mint alapbér...

dec. 12. 18:35
 9/13 A kérdező kommentje:

Azért kértem és kaptam emelést, mert új, egyel magasabb szintű pozíciót kaptam. 4. éve dolgozom itt, eddig minden évben volt minimális emelés év elején.

6, mi a p*csáért kell ebben is a negatívumot látni? Neked is van egy értéked a munkatársaidhoz képest. Van akinél többet keresel, van akinél kevesebbet, de ezek az arányok torzulnak, ha kimaradsz a kollektív emelésből. Mégis mivel nézek le másokat??

dec. 13. 09:10
 10/13 anonim ***** válasza:
Nálunk az osztály kapott x pénzt és a főnök osztotta el kénye kedve szerint, abból ki hány százalékot kap. Volt persze kamu teljesítményértékelés, de már minden előre el volt döntve. Mivel jó fej volt és mindenkinek akart adni, aki korábban valamiért kapott műsoron kívül emelést, az utána nem kapott semmit...
dec. 14. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!