Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Eljött az ideje, hogy fizetése...

Eljött az ideje, hogy fizetésemelést kérjek?

Figyelt kérdés

Fejlesztő vagyok, 2 és fél éve dolgozok a cégnél.

Én mióta itt vagyok, nettó 285 ezret kapok (SZJA kedvezménnyel együtt) és a fülünkbe jutott (a HR-es vitte neki a szerződést és megkérdezték a supportosok, hogy mégis mennyiért veszünk fel új fejlesztőt), hogy az új srácot aki felvettek, nettó 400 ezerre vették fel.

Nem vagyok valami "big deal", ez a 2 és fél év tapasztalatom van csak és nincs diplomám, a srácnak viszont csak diplomája van, semmi más.

Amikor ide jöttem, eleve úgy kezdtük, hogy "Ha már túl vagyunk a próbaidőn és kezdek belejönni a fejlesztésbe, akkor átbeszéljük a fizetést, és az teljesen más fizetési kategória lesz", csak hát ez sose történt meg, hiába lett vége több mint 2 éve a próbaidőnek, és már több mint másfél éve új, nehéz feladatokat/fejlesztéseket is kapok, mint bárki más.

Így 2 és fél év után (+abból kiindulva hogy mennyit fejlődtem) úgy érzem, hogy itt az ideje magasabb fizut kérni, főleg úgy, hogy pont nemrég küldtek el 2 fejlesztőt mert "nem voltak elég jók" (és diplomásak voltak).

Szerintetek lenne értelme több fizut kérni? Nem tudom hogy a többi fejlesztő mennyit keres aki olyan szinten van mint én, de én úgy érzem itt az ideje emelni, vagy lépni.

szept. 12. 18:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
88%
Én kérnék. Ha nem adnak, mennék máshova. Ez kezdő fizetés...
szept. 12. 18:49
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi ez, valami hulladek kkv?
szept. 12. 18:50
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérj. Ha nem adnak, kezdj el másik állást keresni. 2.5 év azért már nem teljesen kezdő szint.
szept. 12. 19:00
 4/21 anonim ***** válasza:
64%
En a helyedbe atmennek mas ceghez, netto 800 kornyeket kene most kapj, ennel a cégnél nem fogod megkapni
szept. 12. 19:21
 5/21 anonim ***** válasza:
64%
cool story bro
szept. 12. 19:37
 6/21 anonim ***** válasza:
80%

Egyetértek a 3-assal, ez valami hulladék cég lehet.

Én nettó 2500 / óra-val kezdtem diákként.

1 éve és 8 hónapja vagyok a szakmában, azóta 3x kaptam emelést.. Valamit nagyon rosszul csinálsz, ha ennyit keresel.

Igen az is a te felelősséged, a rossz döntésed, ha egy fos helyen maradsz 2.5 évig.

Ha már félév után váltottál volna, akkor kb 2 év alatt +4-5 milliót kerestél volna meg, ami szerintem fiatalon nem egy elhanyagolható összeg.

szept. 12. 19:55
 7/21 anonim ***** válasza:
36%
Ez semmilyen cég, orbitális kamu a kérdés.
szept. 12. 20:42
 8/21 IgaziÚriember ***** válasza:
46%

"Nem vagyok valami "big deal", ez a 2 és fél év tapasztalatom van csak és nincs diplomám, a srácnak viszont csak diplomája van, semmi más."

Az épp elég, hogy piacképesebb legyen tőled, azaz olyan személytől aki csak semmitmondó magyar KKV-s tapasztalatot tud felmutatni. Adogasd be a jelentkezésedet máshová a jelenlegi piaci helyzetben és nézd meg mennyi interjúra jutsz be (spoiler alert: 1-re sem).

szept. 12. 20:43
 9/21 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom, miben fejlesztesz és milyen trágya cégnél, de ez a pénz vicc!

Bruttó 350? Én 8 éve kerestem ennyit, szintén diploma nélkül, PHP fejlesztőként. De az egy normális multi volt.

szept. 12. 21:22
 10/21 A kérdező kommentje:

#9 php, laravel hogy pontosabb legyek. Ez egy kisebb magyar cég, 2015 óta léteznek. nincs hozzáférésem az új partnercontrol belépéshez szóval hajszálpontos dolgokat nem tudok mondani a cégről (anélkül hogy elárulnám melyik cég az, de nem akarom hogy valami no-name random megindítson valamit), de azt tudom, hogy jelenleg van 1 rendszergazdánk, 9 fejlesztőnk (velem együtt) + 1 projektmenedzserünk, 1 aki pénzügyes és support, meg rajta kívül még 3 ember csak supporton, ezekből 1 valaki HR-ezik is, de őt nem ismerem mert itt van kb 2 hete, én meg HO-zok.

15, ha jól számolom? persze plusz a CEO, meg van egy külsős fejlesztő is, de őt nem számolnám bele mert 2 havonta egyszer ha keresni kell valamivel.

#8 elszomorító hogy egy diploma többet ér helyeken mint a tapasztalat, tekintettel arra, hogy (amit írtam is a posztba) elküldtek 2 fejlesztőt, mert nem voltak elég jók - versus itt vagyok én, diploma nélkül, csak tapasztalattal, és elég jó vagyok ahhoz, hogy bent maradjak. Plusz itt van ez az egész "kell vs nem kell diploma" téma is, valaki azt mondja h kell, van aki azt hogy nem, én azt látom hogy az egyik senior fejlesztőnek nincs diplomája a cégnél, mégis itt van kb alapítás óta, ami azt jelenti hogy nekem is van esélyem.

Egyébként adtam be CV-t 3 céghez eddig, csak hogy legyen bármi fogalmam a környező cégekről, és 2 hét után 1 helyről kaptam visszajelzést (+ interjút, tegnap nem sokkal utána raktam ki a kérdést) és megajánlották hogyha döntök, nettó 380k-val kezdenék (szerződés szerint is, nem valami off-role hülyeségre lennék bejelentve a többi meg készpénz), ami már 100k-val több, és próbaidő után emelnénk 400k-ra, aztán fél évente egyeztetnénk hogy emelünk, vagy a meglévő fizetés jó, milyen a performance a vártakhoz, stb. Beszélhettem más fejlesztőkkel is, ez szintén PHP és laravel (ami nekem sokat számít, ha pl egy C#-os .net-es céghez kellene átmenjek, sokkal többet szopnék).

#7 nyilván nem fogom kitenni a cég nevét/adószámát csak azért, hogy rájuk csekkolj, mert te nem hiszed el hogy ez létező szituáció.

¯\_(ツ)_/¯

#6 amikor ide jöttem annyit nyúltam kódhoz, amennyit magam gyakoroltam/bele nyúltam más repo-kba mint contribution, meg persze diploma nélkül jöttem ide, szóval örültem hogy végre programozhatok (gyerekkori álmom), és ahhoz képest a fizetés jó volt (mármint az előző helyhez ahol dolgoztam mint rendszergazda, ahhoz képest több volt a fizetés, nem is kellett ide-oda rohangálni mert viszket a főnci töke, meg nem is kellett 7ig maradni mert nem tudja megérteni, hogy hogy működik a 900k forintos nyomtató amit vettek, és sorolhatnám még). Így, 2 és fél év után már látom hogy mennyit érek, és ahogy jira-ban látom 211 lezárt taskomat, úgy is érzem hogy igen, végre érek valamit és büszke vagyok magamra, mert ugyanoda jutottam el diploma nélkül, önfejlesztéssel, ahova más diplomával jut el (talán, mert ahogy említettem is, mióta itt vagyok 2-t elküldtek).

Egyébként egyetértek veled, nekem már az a 380-400 nettó amit fentebb írtam is bőven elég, nekem csak az a lényeg hogy el tudjak kezdeni félretenni, és ne minden hónap végén azt számolgassam, hogy vajon kijövök-e 10-ig vagy sem.

#4 diploma nélkül azért soknak érzem. korábban írtam hogy ajánlatot kaptam máshova 380-400 nettóra, nekem ez tökéletes lenne, nem vagyok túlságosan nagyra vágyó.

#2 ha nem tévedek akkor igen, nem multiról/ilyesmiről van szó. magyar, ERP-t fejlesztünk, fentebb számoltam egy létszámot ha az számít valamit.

Ma érdeklődök emelés iránt, és ha nem lesz a válasz, akkor váltok. Köszönöm a kommenteket!

szept. 13. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!