Eljött az ideje, hogy fizetésemelést kérjek?
Fejlesztő vagyok, 2 és fél éve dolgozok a cégnél.
Én mióta itt vagyok, nettó 285 ezret kapok (SZJA kedvezménnyel együtt) és a fülünkbe jutott (a HR-es vitte neki a szerződést és megkérdezték a supportosok, hogy mégis mennyiért veszünk fel új fejlesztőt), hogy az új srácot aki felvettek, nettó 400 ezerre vették fel.
Nem vagyok valami "big deal", ez a 2 és fél év tapasztalatom van csak és nincs diplomám, a srácnak viszont csak diplomája van, semmi más.
Amikor ide jöttem, eleve úgy kezdtük, hogy "Ha már túl vagyunk a próbaidőn és kezdek belejönni a fejlesztésbe, akkor átbeszéljük a fizetést, és az teljesen más fizetési kategória lesz", csak hát ez sose történt meg, hiába lett vége több mint 2 éve a próbaidőnek, és már több mint másfél éve új, nehéz feladatokat/fejlesztéseket is kapok, mint bárki más.
Így 2 és fél év után (+abból kiindulva hogy mennyit fejlődtem) úgy érzem, hogy itt az ideje magasabb fizut kérni, főleg úgy, hogy pont nemrég küldtek el 2 fejlesztőt mert "nem voltak elég jók" (és diplomásak voltak).
Szerintetek lenne értelme több fizut kérni? Nem tudom hogy a többi fejlesztő mennyit keres aki olyan szinten van mint én, de én úgy érzem itt az ideje emelni, vagy lépni.
"azt látom hogy az egyik senior fejlesztőnek nincs diplomája a cégnél, mégis itt van kb alapítás óta"
Igen, pontosan azért, mert diploma nélkül nem tudnak normális céghez elmenni, azért maradnak egy ilyen tré helyen.
Úgy 10 évvel ezelőtt diploma nélkül, de tapasztalattal még lehetett jó helyet kapni, manapság nemigen. Nekem sem volt diplomám, de megcsináltam levelezőn, munka mellett és ég és föld a különbség lehetőségekben!
"elszomorító hogy egy diploma többet ér helyeken mint a tapasztalat"
Na most valószínűleg nagyon új vagy itt a gyakorikerdesek oldalán, vagy úgy egyáltalán az online térben. Itt (de máshol is sajnos) úgy működik néhány válaszoló esetén, hogy a posztolót MINDIG FIKÁZNI KELL!
Szóval ha kiirsz egy másik kérdést, hogy miert kap többet a 2 év tapasztalatos kollégád, miközben nincs diplomája, de neked van akkor ott kapnál olyan válaszokat, hogy a tapasztalat többet ér, mint a papír.
Itt meg ilyeneket, látod. Mindig, mindig a posztolo a hülye.
A fizudról egyébként: ez mindenhogyan irtó kevés! 6 éve kaptam kb ennyit teljesen kezdő fejlesztőként és már akkor is kevésnek éreztem. Azóta nagyságrendileg 3x ennyit keresek több munkahely váltás után. (Miközben egyébként bennem is kicsit uralkodik a 'Nem vagyok valami "big deal"' életszemlélet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!