Hogy kérnétek fizetésemelést ebben az esetben?
Kicsit több mint egy éve dolgozok ennél a cégnél, azóta nem volt fizetésemelésem, januárban sem.
A héten egyik pénzügyestől tudomásomra jutott, hogy a cég által tervezett bruttó bérnek alálőttem anno a bértárgyaláson ~150 ezerrel...
Nyilván a pénzügy ezt az infót nem adhatta volna ki, ezért hogy közölnétek finoman a vezetőséggel, hogy igényt tartatok a teljes tervezett bruttóra?
(Nem nagy multi, vidéki kisebb cég)
#3 Ezt most nem próbálnám be, de azért köszi:D
#4 Erre gondoltam én is, már csak a tálalás módját próbálom kitalálni
Van hová menned több pénzért?
Igen: ebben az esetben menj és kérj emelést, ha nem kapsz mondj fel!
Nem: ebben az esetben a te munkád pont annyit ér amennyit fizetnek érte.
Lehetosegek:
Kiszamolod mennyi volt az infláció az egy év alatt és elmondod, hogy szeretnéd, ha ezt kompenzálják.
Ha elzarkoznak ettől, akkor lehet látványosan rosszul dolgozni, vagy csak egyszerűen kevesebbet.
Ezt érdemes előre be is jelenteni, hogy akkor most az infláció mertekevel kevesebbet fogsz dolgozni. ;-)
Más lehetőséged nincs nagyon, és az utóbbit is csak akkor érdemes csinálni, ha egyébként piackepes tudással rendelkezel.
Mivel fel sikerült venniük téged ennyiért, ők elkönyvelték, hogy ennyiért tudnak foglalkoztatni, azt a 150.000 ft differenciát pedig megtarthatják.
Ők nem gondolkodnak jelenleg abban, hogy bármi miatt többet fizessenek neked, nagyon fontos az, amit kialkudtál az interjún!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!