Kamuzás a cv-ben?

Figyelt kérdés
Érdemes kamuzni a cv-ben? Sajnos az elmúlt időben sehova sem vettek fel, pályakezdőként nem igazán van munkatapasztalatom, nyilván nem dolgokat akarok bekamuzni, csak például adminisztrációs munkákat végeztem, stb?

tegnap 14:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem érdemes. Én aggódnék, hogy lecsekkolnak az előző helyen és kiderül, hogy nem azt csináltam, amit odaírtam.
tegnap 15:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Max annyit tennék, hogy kicsit kiszínezem. Tehát ha "Gyakornok" volt a pozíciód, de mondjuk adott témában dolgoztál akkor nyugodtan írd oda, hogy pl. "Gépészmérnök gyakornok". Ezt teheted akkor is, ha amúgy csak önkénteskedtél, vagy egy tanároddal kutatócsoportoztál.

Meg a feladataidat, érdemeidet is emeld ki, tüntesd fel jobb színben.

De olyan egy az egyben kamut én kerülném.

tegnap 15:22
 3/4 anonim ***** válasza:
90%

Próbálkozni lehet kamu tapasztalatokkal, amíg ilyen apróság, hogy "adminisztráció", vagy valami skill. Nyílván legyen kész válaszod, hogyha megkérdezik mit adminisztráltál, mivel telt egy munkaheted a pozícióba, melyik részleg alá tartoztál, miért jöttél el onnan stb.

A probléma akkor jön, ha valaki felhívja az előző munkahelyet, vagy pont olyan helyet írsz be, ahova van kapcsolata a cégnek, ahova jelentkeztél (pl ugyanarra az egyetemre járt az, aki ott a főnököd lenne és az "előző" helyen, akinek a főnöködnek kellett volna lennie.) Akkor oda nyílván nem fognak felvenni utána soha az életben semmilyen pozícióban.

Kb ennyi kockáztatsz, valaki ezzel együtt tud élni, valaki nem.

tegnap 15:26
 4/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Ha a második nap kiderül, hogy jóformán semmihez sem értesz, pedig a tapasztalatod alapján kellene, akkor elég simán el fognak küldeni.
tegnap 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!