Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 25 év alatt ezt vissza lehet...

25 év alatt ezt vissza lehet igényelni?

Figyelt kérdés
Adokedvezmenyre vagyok jogosult (25 év alatt) viszont ennek a maximum összegét mindig elérem havonta és így nekem is levonnak havi 10-25e ft adót. Kaptam a munkahelyen papírt év elején ,hogy tavaly befizettem 206e ft adót,mivel a kedvezmény maximuma felett kerestem,ezt vissza tudom igényelni? Ha jól emlékszem tavaly is visszatudtam.kb. 90e ft volt akkor.
tegnap 14:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor ha mas modon jogosult vagy adokedvezmenyre. Pl eltartott gyerek, tartos betegseg, elso hazasok kedvezmenye..

Ha nincs mas kedvezmenyed akkor ugyanugy nem tudod visszaigenyelni mint en aki 25nel idosebb, gyermektelen, nem hazas es egeszseges.

tegnap 14:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Utánajártam kb évi 7,8m ft-ig vagyok adómentes,de mivel ezen a munkahelyen tavaly májusba kezdtem és 8 hónap alatt nem értem el ezt a határt(belértve az elöző helyet is) így hiába voltak magasabb hónapok 7,8m 15%-ig visszatudom igényelni
tegnap 14:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Tehát két munkahelyen kerestem 6,7m ft-ot 7,8ig vagyok adómentes és így 1,1 m ft-ról még vissza lehet,abba az esetbe ha valamelyik hónapba vontak adóelőleget,mert meghaladtam a hatàrt
tegnap 14:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Ezt automatikusan adják. Én tavasszal kezdtem és abban a hónapban nem kellett adóznom. Aztán ahogy behoztam az előző hónapok kedvezményét, onnantól kell. Igen, éves szinten van a maximuma. De elméletileg ez automatikus. Ha nem így volt, akkor keresd fel a céged könyvelőjét, hogy miért nem. És persze visszaigényelheted.
tegnap 15:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Van egy maximum összege havonta kb 98e ft ,ha fölé mész abból kell adózni és,ha nem éred el az évi 7,8at akkor vissza lehet igényelni
tegnap 16:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, de ezt mind automatikusan intézi a cég. És éves szinten nézik, havi maximum "nincs" csak ugye az az életszerű hogy valaki folyamatosan dolgozik és havonta kapja a fizetését.

Én meghaladtam az éves határt úgy is, hogy az első pár hónapban nem dolgoztam és ennyivel kevesebb adót vontak le a fizumból az első pár hónapban (tehát több mint 98k adót kaptam vissza pár hónapon keresztül). De persze, ha a céged elrontotta a könyvelést akkor vissza lehet kérni, csak elméletileg ennek automatikusan kellene történnie.

Meg tegyük hozzá hogy tavaly még nem 98 volt, hanem olyan 85-90. Az előző júliusi átlagbért nézik

tegnap 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!