Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan érdemes a főnökömmel...

Chris899 kérdése:

Hogyan érdemes a főnökömmel egyeztetnem fizetésemelésről?

Figyelt kérdés

Sajnos a jelenlegi béremmel nem jövök ki, vagy csak szűkösen egy hónapban, ezért arra gondoltam, hogy fizetésemelést kérnék.

Sajnos mint kiderült, a főnököm begyében vagyok; mivel messziről járok, és tervben van a településre költözés, ahol a munkahely is van, mégis azt hallom vissza, hogy ez neki nem tetszik, mert nem érek be időben (Mondjuk épp 8ra beesek a munkahelyre, késik a vonat, stb), de ezt mindig kompenzálom azzal, hogy annyival többet is maradok bent, amennyit késtem.

Annak idején még interjún emlékeim szerint említettem, hogy szeretnék továbbtanulni egyetemen levelező szakon, de mint kiderült, ez is probléma volt, hiszen állítása szerint a tudtuk nélkül kezdtem bele a tanulmányaimba.

Ezek mellett, hogy tudom, hogy a főnököm ez miatt a két dolog miatt pikkel rám, hogyan lehetne mégis megfelelő modort tartva felhozni ezt a témát? Megmondom őszintén nem volt még ilyenben részem, nem tudom hogyan tegyem ezt meg, a munkámat úgy gondolom odaadóan és becsülettel végzem, és abszolút jó munkaerő is vagyok, amire eddig úgy tudom nem is panaszkodtak még, hogy ez nem így lenne.

ma 13:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos mint kiderült, a főnököm begyében vagyok"

Ez esetben sehogy. Keress más munkát és ha kapsz ajánlatot máshonnét, de te nem igazán akarsz elmenni, lengesd be a felmondásod. Ha szükségü van rád ténylegesen, akkor marasztalnak majd, többnyire fizu emeléssel, ha nem akkor meg átmész a másik helyre.

ma 13:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát, nagyon meglepne, hogyha fizetésemelést adna neked a főni, úgy, hogy egyébként a "begyében vagy".

Szerintem, ha fizetésemelést kérsz, akkor éppen azért fogja megtagadni, hogy esetleg magadtól elmész a cégtől, ha nem megfelelő a fizetés, így nem kell a kirúgással szórakoznia.

ma 14:14
 3/3 A kérdező kommentje:

Van az az oldal is, amikor azzal nem értenek egyet, hogy beszélgetések nélkül, kiszámíthatatlan módon adom be a felmondásom azért, mert máshova megyek jobb pénzért.

Honnan tudhatom biztosan, hogy ez nem úgy van, ahogy ti gondoljátok, és előbb bezsélnem kellene vele? Már csak azért is, mert akkor biztosan tudom, hogy akarok-e maradni itt, vagy nem.

ma 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!