Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 10 év után ugyanannál a BP-i...

Gumipofi kérdése:

10 év után ugyanannál a BP-i multinál, nagyjából ugyanabban a pozícióban hány % fizetésemelés számít normálisnak? 10 évvel ezelőtti fizetésemet szeretném a maihoz viszonyítani. Hogy érdemes ezt kiszámolni? Van-e értelme ilyenen agyalni? Köszi.

Figyelt kérdés

2023. aug. 22. 15:39
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
A 10 évvel ezelőtti fizetésed 2 - 2,5 szeresét kérheted.
2023. aug. 22. 15:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemesebb megnézni, hogy hasonló pozícióban jelenleg mennyit kaphatnál máshol. Ez ad reális képet lehetőségeidről.
2023. aug. 22. 15:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hays-t is érdemes megnézni.
2023. aug. 22. 15:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én inflációval szoroznám föl. Nyílván még így is lehet alacsonyabb a ma reálisnál, de egy jó alap. Nekem az 5 évvel ezelőtti teljesen reálisnak tűnik.

A mostaniakhoz azért nem érdemes hasonlítani, mert sok esetben volt átrendeződés. Épp a héten, itt olvastam, hogy a 8 évvel ezelőtti munkakörömért nominálisan (!) ugyanannyit kínálnak, azaz 260 körül, amennyit akkor kaptunk. Ez kirívó, és lehetnek ellenpéldák is, persze.

2023. aug. 22. 17:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs 1 szám ami minden munkakörre igaz lesz.

Infláció jókezdőpont lehet, de vannak szakmák amik kb inflációt ütötték meg, és vannak olyanok is mint programozó aminek a fizetésemelkedése jóval infláció felett volt.

2023. aug. 22. 19:16
 6/10 anonim ***** válasza:

-Kérdezd meg, hogy a most belépő kollégák, veled hasonló tapasztalattal és munkakörben mennyit kapnak.

-Menj el pár interjúra és hamar megtudod a mostani értékedet.

Ha csak a mostani inflációt nézzük, akkor ha tavaly ilyenkor felvettek volna X bérért, ha most vennének fel, akkor kb X * 1.23 = Y lenne a mostani béred. Ha megnézed mondjuk a Hays fizetéseket és összehasonlítod a tavalyi fizetésekkel, akkor látod ezt a 23% emelkedést.

Most gondolj bele, hogy 10 év alatt mennyire durván fel kellett volna menni a bérednek. Lehet időnként megtoldották pár százezerrel, de az is max inflációt követte vagy azt sem.

Nem értemes 10 évet lehúzni 1 helyen.

2023. aug. 22. 22:17
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
Ha 10 éve ugyanazt ugyanúgy csinálod, akkor max. az infláció mértékvel korrigált bér a reális. Természetesen a kamatos kamat szabályai szerint.
2023. aug. 23. 08:21
 8/10 anonim ***** válasza:

7# Nem. Tapasztalat produktívabbá tesz, tehát lehet dupla olyan gyorsan dolgozik, mint amikor felvették.

Szóval ha ugyanazt is csinálja, az inflációt meghaladja szerintem a bérének a növekedése.

2023. aug. 23. 09:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
#8: Azt írja, 10 éve ugyanazt csinálja, ugyanabban a pozícióban. Sehol semmi hatékonyságnövelésről nincs szó. A talasztalat lehet produktívabbá tud tenni, de csak azt, aki produktívabb akar lenni. Aki 10 évig csinálja ugyanazt, az nem kaar produktívabb lenni, az max 6 órában letudja a 8 órás emlót, aztán 2 órát írkál a gyk-ra. Ha van kimutatható értéknövekedés, akkor lehet bezsélni arról, hogy az vajon a cégnek mennyit ér meg pluszban.
2023. aug. 23. 09:10
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

9# Pl.: Könyvelő?

Hiába csinálja ugyanazt, 10 év tapasztalattal már mindent szabályt fejből fúj és ontja magából a munkát.

Abban az esetben lenne igazad, ha egy olyan egyszerű irodai munkáról van szó, amit 1 hónap után szinte max produktivitáson lehetne csinálni.

2023. aug. 23. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!