Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Volt már, hogy kirúgtak...

Volt már, hogy kirúgtak valakit azért, mert fizetésemelést kért?

Figyelt kérdés

Csak megfordult a fejemben, ez egy olyan dolog, ami reálisan megtörténhet?

2 éve dolgozom ugyanott, egy fityinget sem emeltek, szeretnék kérni, ha nem adnak valószínűleg váltok.

Alternatívám viszont még nincsen, létező veszély lehet az, hogy kirúgnak egy ilyen kérés miatt?

Akkor először keresek alternatívát, aztán dobom fel a labdát, nehogy magam dobjam fejbe... :D

Egyébként meg vannak velem elégedve, nem látom realitását annak, hogy elküldjenek..

2023. máj. 13. 23:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Valószínűleg volt már ilyen a világon, igen.
2023. máj. 13. 23:04
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Nem találkoztam még ilyen helyzettel.
2023. máj. 13. 23:20
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Igen. Kolléganőm fizetésemelést kért ezután fokozatosan ellehetetlenítették a munkáját addig amíg önként felmondott.
2023. máj. 13. 23:47
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

De egyébként nekem is volt hogy adtak 5% béremelést egy évre. Na azzal mit kezdek ekkora inflációnál? Ez 2019ben volt mondjuk. A főnököm is egy öntelt barom volt. És inkább felmondtam ott helyben. Mondtam hogy vagy 15% vagy felmondok. Nem akarta elhinni. Fogtam magam hazamentem másnap hívott humán közös felmondással mehetek.

2 hónap múlva olyan állásom lett hogy jóval több pénzt kerestem és jobb szívvel csináltam. További két évig ott maradtam.

Ha mindig biztonsági játékra mész kedves kérdező akkor csak vegetálni fogsz életed végéig.

2023. máj. 14. 01:42
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

4* vagyok ismét

Még annyi jutott eszembe hogy belőled 2 éve csinál hülyét a főnököd mert hagyod.

A végén ingyen dolgozol majd mint a rabszolgák.

Nagyon belerqgadtál ebbe a szituációba mert kényelmes? Mert neked ez jó ennyit érsz?

2023. máj. 14. 01:56
 6/11 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem az is számít, hogyan kérsz fizetésemelést. Hogyha tisztelettel beszélsz, megindoklod, hogy bővült a munkaköröd, miért érdemelsz magasabb fizetést, nem hiszem, hogy kirúgnak miatta.

Viszont ha rácsapsz az asztalra, kifakadsz mennyire alul fizetnek és mekkora szarházi a cég, akkor nagy valószínűséggel ki akarnak majd rakni.

Körbenézni viszont érdemes lehet, mert így lesz lehetőséged informálódni máshol mennyit kaphatsz.

2023. máj. 14. 07:08
 7/11 anonim ***** válasza:
85%
Miért félsz ennyire a kirugástól? Jobban jársz, ha minél kevesebb időt töltesz olyan munkahelyen, ami keveset fizet.
2023. máj. 14. 08:42
 8/11 anonim ***** válasza:
87%

Nem fognak, mert új embert a piacról nem talál ugyan ennyiért.

kérsz aztán vagy kapsz vagy keresel mást.

2023. máj. 14. 08:42
 9/11 anonim ***** válasza:
62%
Én ha magam állnék ilyen helyzet előtt akkor el kezdenek előtte másik munkahelyet keresni. Plane ilen gazdasági helyzetben. Aztan ha van valahol másik ajanlat nagyobb bérrel akkor közölném a jelenlegi helyemen,hogy X összeggel többért van ajánlatom. Ha meg megadják, akkor az új helyen is bedobnam azt, hogy jelenlegi hely is megadta ezt, hátha ráigernek. Ha ügyes az ember így lehet felfele tolni a bért. Persze ez én vagyok, mindenki döntsön saját belátása szerint
2023. máj. 14. 09:40
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a szuper válaszokat! :)

#4/5

Igazából elég sok mindennel foglalkozom a munkámon kívül is, így a főállásomból kapott fizetésnek nem nézek utána havonta... Kb 1 éve indultak meg a szakmámban a bérek ennyire, amikor felvettek kiemelkedő bért kaptam, sok kört futottam utána akkor, mára viszont ez már lemaradt.

Nagyon köszönöm a válaszokat! A héten beadom az önéletrajzom pár helyre, illetve beszélek majd az illetékesekkel is. Ideje ezzel foglalkozni, nagyon úgy érzem. :)

2023. máj. 14. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!