Mérnöki / IT munkában dolgozók, nektek volt fizetésemelés 2021 elején?
Pesti, Ny-i tulajdonú multinál vagyok, MSc-s mérnöki végzettséggel. A vírushelyzetre, autóipari válságra vonatkozóan elmaradtak a tavaly nyárra tervezett bértárgyalások, akik jól teljesítettek kaptak egyszeri bónuszt 2020 végén, ami nem érte el még az egyhavi fizetésünket sem. Ehhez képest 1,5 éve azért a bérért dolgozom, amit 2019 közepén, 330-as Ft / € árfolyam mellett kialkudtam (nem gondolnám átlagon felülinek, nem is volt alkudozás). Mind a csapatommal, mind velem nagyon elégedett a cég, szeretem a munkámat, projekt is szépen halad, de anyagilag kezdem kihasználva érezni magamat.
Kérlek írjátok meg, nektek volt e emelés, ha igen hány %, milyen területen dolgoztok (multi e).
Ja, saját tapasztalatomat is gyorsan leírom baráti körből, más cégektől és kicsit más szektorból (ezért is zavar a helyzetem kimondottan):
1: 6 havonta emelés, kb 5%-al, startup, menő cég, rengeteg befektetővel
2: évente nehézkes emelés, de az kb 15%, fizetése egy részét feketén kapja, magyar tulajdonú KKV
3: 12% körüli emelés, USA cég
Nalunk lesz emeles, meg nem tudni mennyi (februarban derul ki es megkapjuk visszamenoleg januartol), 10-15%-ra szamitok.
Nemet tulajdonu multi.
Nálunk is lesz, de nálunk valamiért mindig februártól van az emelés január helyett. Nekem tavaly 12% volt, de a legtöbb embernek 7%. Most is hasonlóra számítok.
Ázsiai tulajdonú multi.
Még most mennek a tárgyalások, márciustól fogjuk csak megkapni.
Tőzsdei USA cég.
6-8% között lesz az enyém.
#5 segítek, a projektek / munkaóráim jó előre kialkudott € áron vannak eladva, a fizetésemet meg forintban kapom.
Bónusz: mivel importnak kitett ország vagyunk, így a szupermarkettől kezdve az éttermen át minden lereagálta ezt a nagyjából 9%-os árfolyamcsökkenést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!