Mérnöki / IT munkában dolgozók, nektek volt fizetésemelés 2021 elején?
Pesti, Ny-i tulajdonú multinál vagyok, MSc-s mérnöki végzettséggel. A vírushelyzetre, autóipari válságra vonatkozóan elmaradtak a tavaly nyárra tervezett bértárgyalások, akik jól teljesítettek kaptak egyszeri bónuszt 2020 végén, ami nem érte el még az egyhavi fizetésünket sem. Ehhez képest 1,5 éve azért a bérért dolgozom, amit 2019 közepén, 330-as Ft / € árfolyam mellett kialkudtam (nem gondolnám átlagon felülinek, nem is volt alkudozás). Mind a csapatommal, mind velem nagyon elégedett a cég, szeretem a munkámat, projekt is szépen halad, de anyagilag kezdem kihasználva érezni magamat.
Kérlek írjátok meg, nektek volt e emelés, ha igen hány %, milyen területen dolgoztok (multi e).
#11 te retardalt vagy?
Ha szerzodesedben X Ft osszeg szerepel, mint havi fix munkabered, akkor annyit kell kapnod, az euro erteketol fuggetlenul.
#12 Mondjuk azt, hogy a vállalatnak minden lehetősége adott az árfolyam szerinti emelésre. Az anyavállalatnak euróban nem kerülsz többe, miközben forintban legalább az értékét tartja a fizetésed!
Az a retardált, aki hagyja magát tartósan az eredeti szerződésére hivatkozva kizsákmányolni.
16%, decemberben lebeszelve, januar 1.-tol hatalyos.
Melle premium, 4-5 havi (tavalyi ev vegen 5 havi volt).
Jovore ugyanezt a nagysagrendet utottuk le, ha elegedettek velem.
Igaz, hogy már vezető vagyok, de mérnöki pozícióból léptem fel egy éve. Két számjegyű volt az emelés.
Egyébként, ha a projected csak halad, de nincs kész és másfél éve van a jelenlegi béred, továbbá erősen megérezte a céged a nyári visszaesést (nem mondanám autóipari válságnak, mert 3 hónap leállás után maximumon pörög minden), akkor szerintem teljesen reális, hogy egy ilyen inflációkövető plusz pár százalék emelés legyen csak.
Az euro árfolyam kapcsán csak meg tudom erősíteni a többieket. Le kell szerződni euro alapon. Én is sírva fakadhatnék, hogy havi millió euró értékben folyik át az áru alattam a forintos béremért, de ez hülye megközelítés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!