Mikor érdemes bérkorrekciót kérnem?
Majd egy ev mulva.
Meg meg sem szaradt a tinta a szerzodeseden, nem hiszem hogy okos pattogni.
Gondolom ala mondtal a masik kettonek a bertargyalason. Szal sajat magadra vess.
Bevett gyakorlat sok cégnél, hogy kevesebb fizetést adnak annak, aki nem elég tökös, hogy megkérje az árat.
Saját hibámon tanultam meg, hogy bizony muszáj pofátlannak lenni, amikor a bérigényről van szó. Ha ugyanis alálövöd, akkor annyit kapsz, ha viszont fölé, akkor legfeljebb megegyeztek valahol. A 200 ezer különbség még istenes is. Jópár éve nekem volt, hogy véletlen megláttam a kolléga bérpapírját és láttam, hogy hétjegyű a fizetése, míg én akkor ugyanabban a csapatban, ugyanolyan szinten, ugyanolyan munkakörben kaptam bruttó 650-et.
Majd egy év múlva kérj emelést, de akkor legyél pofátlan!
Lehet, hogy rosszul alkudtál interjú közben.
Ha már felvettek, nagyon nehéz lesz. A legjobb esélyed, ha be tudod bizonyítani, hogy több értéket teremtesz a cégnek, mint azok, akik nálad többet keresnek. Ez az attól is függ, hogy a 200 kHUF mekkora része a fizetésednek. Ha 1M -t keresel, akkor amit írtam működhet. Ha csak 400 ezret, akkor nem.
Ha nem pályakezdő vagy, a végzettségnél a tapasztalat sokkal többet számít, hacsak nem olyan helyen vagy ahol a végzettséged a munkavégzés feltétele (bizonyos mérnöki, jogi, orvosi, stb pozíciók).
Ha szakszervezeti tag vagy, akkor beszélj a szakszervezet jogászával, bizonyos helyzetekben lehet, hogy tudnak segíteni (pl ha nő vagy és másik két kollégád aki jelentősen többet keres az férfi - akkor felmerülhet, hogy amit a munkáltatód csinál illegális).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!