A hónapban kezdtem az új munkahelyemen, 2 másik új kollégával együtt. Tudom, nem érdemes mások fizetéséhez mérni a sajátunkat, de sikerült eléggé felhúznom magam. A másik 2 kolléga 200E Ft-tal több fizetést kap, mint én, pedig teljesen ugyanabba a munkakörbe vettek fel mindhármunkat. Végzettség alapján pedig kettőjük között vagyok, diplomával. Mikor érdemes jeleznem a vezetőnek, hogy ezt nem tartom fairnek, és szeretnék én is hasonló fizetést? Irreálisnak tartom az egészet, de azt is, hogy nekem egyből ennyit emelnének. Ti hogy látjátok ezt?
Igen, ez ismerős, én is ilyen voltam. De rájöttem, hogy ezerszer jobb fölé lőni a bérigényt, mint alá. A cégnek ugyanis van egy bérsávja, ahová elképzelik az új kollégát. Ha a bérsávjuk mondjuk bruttó 500-650 ezer és te kérsz 480-at, akkor vagy 480-at fogsz kapni, vagy tisztességesebb helyen felnyomják a sáv aljára azaz 500-ra. Ha viszont 750-et kérsz és amúgy megfelelsz, akkor esetleg azt mondják, hogy ez kicsit sok és megegyeztek a 650-ben. Ha megfelelsz, nem fognak csak a bérigény miatt elutasítani, hacsak nem irreálisan magas, amit kérsz, pl az előző példára 1,2 millió.
ápr. 10. 13:01
12/16 BeefEater válasza:
#10: Nagyon sok országban a bér pont ezért nem tabutéma. Pl. az USÁ-ban törvényt sért, ha a munkáltató megpróbálja megakadályozni, hogy a munkavállalók megbeszéljük, hogy ki mennyit keres. A Glassdoor-nak is ez az egyik legfontosabb funkciója.
ápr. 10. 14:02
13/16 anonim válasza:
Ne hibáztasd magad!
Lehet, hogy nem ugyanazok lesznek a feladataitok.
Lehet, hogy több pénzért nem vettek volna fel.
Lehet, hogy a többiek jobb helyről jöttek.
Lehet, hogy nagyobb a tudásuk.
A papíroddal nem sokra mész!
Maradj nyugton, okosodj!
ápr. 10. 18:21
14/16 anonim válasza:
Bármi is lesz, ha pattogsz, szerintem a többieket ne említsd! Az elég unszimpi lehet.
ápr. 10. 22:38
15/16 anonim válasza:
Ez volt a bér igényed, meg kaptad, örülj neki.
ápr. 10. 23:23
16/16 anonim válasza:
Jártam így én is, a végén már minden nap ezen kattogtam. Végül felmondás lett belőle. Keress más helyet közben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!