Milyen esetben érdemes Németországba, Ausztriába menni dolgozni?
Tegyük fel, hogy beszélem a német nyelvet. (Nyilván tudom, hogy kint nyelvjárások vannak, de ha mondom, hogy a Hochdeutsch az, amit beszélek, tehát az irodalmit, akkor alkalmazkodnak egy ideig, míg a helyi nyelvjárást nem veszem fel, sokak tapasztalatából
kiindulva.)
Na most gondolom oda sem mindegy, hogy most hogyan, milyen munkát vállalva megy ki valaki. Milyen feltételekkel érdemes kimenni, hogy megérje ez a dolog? Milyen feltételekkel éri meg kimenni úgy, hogy el lehessen mondani, hogy jobb életszínvonalon él az ember, mint Magyarországon?
Köszönöm a tanácsokat, tapasztalatokat. (30-as/F)
A kint munkát vállalók jelentős többsége olyan, aki Magyarországon rosszul fizető szektorban dolgozott.
Főleg, vendéglátás, építőipar, kereskedelem (raktári, bolti munka).
Ilyen állásokkal tömve vannak az állásportálok.
Diplomás, szellemi állásnál más a helyzet.Ott tényleg felsőfokú nyelvtudás kell.Illetve, jobban él az ember, de nincs annyira nagy differencia, mint a fent említett rosszul fizető szektoroknál.
Mert nekem ez is számít. Ugyanis nem úgy képzeltem el, hogy kimegyek, és csak a munka, semmi életem, de jól keresek. Hanem példának kedvéért, ha pl. egy dolgozó ember egy műszakban 8-4-ig dolgozik, aztán a délután szabad, tehát jut idő másra is, ilyen értelemben jobb-e a fizetése, mint
idehaza.
2#
Határozottan jobban keres és jobban él egy kinti mondjuk Lidl-nél dolgozó, boltos, mint Magyarországon.
"Milyen feltételekkel éri meg kimenni úgy, hogy el lehessen mondani, hogy jobb életszínvonalon él az ember, mint Magyarországon?"
Honnan tudjuk, hogy neked milyen feltetelekkel eri meg?
Tisztaban vagy vele, hogy milyen eletszinvonalon akarsz elni, kiszamolod ehhez mennyi penz szukseges Magyarorszagon es mennyi Nemetorszagban (vagy Ausztriaban). A ketto kulonbsege az a netto osszeg, amivel minimum tobbet kell keresned odakint. Ha ez teljesul, akkor jobb eletszinvonalon elhetsz odakint.
Ez nyilvan csak az anyagi resze a dolognak, sokan akar kevesebbert is kimennek egy olyan orszagba, ahol jobb a levego minosege, oktatas, egeszsegugy, infrastruktura, alacsonyabb a korrupcio, kevesebb a cigany stb.
Egy szakmunkát jobban megfizetnek és nyilván a vendéglátás, építőiparbsn kevés a munkás.Nyelvet bárhogy mondod megértik ha már egymás mögé rakod a szavakat ragozás nélkül akkor is.
Próbálnak ők is a legegyszerűbben beszelni
Vesd össze a jelenlegi bevételeidet és kiadásaidat a várható bevételeiddel és kiadásaiddal, és megkapod a választ, hogy pénzügyileg megéri-e.
Elhelyezkedni külföldiként (nem tökéletes nyelvtudással) leginkább ott lehet, ahol munkaerőhiány van. Ezek jellemzően a betanított munkák, szakmunkák, és a nagyon magasan képzett szakemberek (pl. mérnök, orvos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!