1 év tesztelői tapasztalat után mekkora fizetésemelést érdemes kérni?
Nagyon jónak kell lenned ahhoz, hogy komolyan vegyenek, amit 1 év után szerintem nem lehet elérni.
A HR adatbázis alapján dolgozik, amiben megvan átlagban mennyit keresnek a pozíciódban, és az alapján emelnek.
Sajnos legtöbb cég úgy van beállítva, hogy van egy összeg fizetés emelésre és egy másik az új munkavállalóknak. Utóbbi büdzsé rendszerint nagyobb, hiszen valamivel be kell csalogatni az új jelölteket, így ha úgy érzed alul fizetnek, munkahely váltással sokkal nagyobb eséllyel kapsz magasabb bért.
Az hogy mennyit kérhetsz függ a jelenlegi fizudtól, meg a cégtől ahhol dolgozol.
Ha alacsonyra volt belőve a kezdőbéred akkor valszeg váltanod kell ahhoz hogy nagyobb emelést kapj. Ha kompetetív, vagy kifejezetten jó fizut kaptál alapból akkor simán lehet infláció +10%.
Nekem 1 év után 35% ot emeltek a fizun, mondván hogy a fejlődésemet értékelni akarják, de alapból jó bérrel vettek fel.
Ugyan azzal doglalkozok mint te, német multi magyar leányvállalat. Nekem az évben folyamatosan emeltek, eddig 3x kaptam 10%-os emelést (ugyan úgy 1 éve dolgozok mint te) most belengette a főnököm, hogy februárban lesz mégegy 5-10%.
Csak hogy legyen valami hasonlítási alapod, érdemben nem tudok valaszolni mert sosem kértem még emelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!