Mivel töltsem ki a Linkedin profilom? Egyáltalán van értelme?
Majd akkor lesz értelme, ha elkezdesz egyetemre járni, vagy ha nem is mész egyetemre, akkor majd évek után ha komolyan értékelhető tapasztalatod van egy területen, akkor nagyon is érdemes lesz.
Énis ott találtam a mostani munkahelyemre amit nagyon szeretek. Bármilyen más oldalon jelentkeztem, soha még csak vissza sem jelentkeztek. Linkedin-en azonnal kb mindenki.
Meg nem rossz dolog ha szeretnéd itt követni a munkatársaidat és tudod tartani velük a kapcsolatot, látod hogy ki hova került, merre sodorta az élet.
Tudom, ez morálisan nem oké, de a diákmunkákat semmilyen módon nem lehet igazolni. Ha oda írod, hogy 2 hónapot voltál a Morgan Stanleynél vagy Oraclenél, soha senki sem fogja kétségbe vonni, ha normálisn összeszedett mondatokkal tudsz adott munkakörről beszélni.
Nyílván itt érdemesebb noname cégeket megjelölni, de simán tudsz magadnak generálni munkatapasztalatot diákként.
Én nem csináltam ilyet, de ahogy jelentkeztem különféle helyekre már tényleges tapasztalattal rájöttem, hogy amúgy semmilyen módon nem tudják és nem is akarják leellenőrizni.
Egyetemet végzés közben is beírhatod végdátum nélkül. Miközbe végzed a képzést menj el gyakornokoskodni, ott alapból nem számítanak a cégek arra h van tapasztalatod.
Skilleket amiket egyetemen szereztél is beírhatod.
#5 nagyon nem ajánlom. Meglepődnél hogy mennyi cég, köztük a Morgan Stanley is csinál background checket ahol kérhetik a szerződéseset mint igazolás és az adott céget/ egyetemet is felhívják.
#7 Ez így van, tőlem is kértek minden apróságot, heteken át tartott a folyamat. Egyetemet és munkáltatókat is felhívtak, minden ami a CV-ben szerepelt.
Ami a legjobban meglepett, hogy még az egyetem utáni kihagyást, szünetet is bizonyítanom kellett, hogy hol voltam és mit csináltam. Annyi, hogy munkát kerestél nem volt elég mondani, email-eket és bizonyítékokat kértek, hogy valóban jelentkeztem munkákra, és minden olyan országban csinálnak background check-et ahol élt a személy.
Persze ha nincs mit titkolni, az egész folyamat abszolút nem zavaró, csak egy-két hetente jött 1-1 email amikre válaszolni kellett, a háttérben csendben csinálták az egészet. (Majd nyilván jött a végén egy részletes levezetés az egészről, pont mire kezdtél is a munkában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!