Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme olyan szakot...

Van értelme olyan szakot elvégeznem egy egyetemen, ami jól fizet, viszont egyáltalán nem érdekel? Lehetek így jó szakember?

Figyelt kérdés

2019. aug. 9. 15:24
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
75%
Nincs, ha nem érdekel, hogy akarsz jó szakember lenni belőle?
2019. aug. 9. 15:26
 2/24 A kérdező kommentje:
Hát hogy jól keressek,mi másért?
2019. aug. 9. 15:27
 3/24 anonim ***** válasza:
78%
Olyan nincs, hogy a papír megvan és jól keresel. Ha nem értesz hozzá, akármilyen papírod lehet. Ahhoz, hogy jól érts valamihez, bele kell tenni a munkát. Ha pedig nem szereted azt, amibe bele kell tenni a munkát, akkor nem fogod beletenni, ami kell. És akkor mindegy. Nem?
2019. aug. 9. 15:38
 4/24 anonim ***** válasza:
71%
Az a baj, ha nem vagy infó meg mérnöki, orvosi érdeklődésű akkor totál mindegy mire jársz manapság mert úgysem lehet könnyen boldogulni, sokat keresni. Szerintem sokan választják érdeklődés hiányában is ezeket a szakokat és jól keresnek velük. Ha megnézed az elmúlt évek statisztikáit ezekre a szakokra vették fel a legtöbb embert, biztosan hirtelen mindenki ilyen érdeklődésű lett, na persze :D Azt nem állítom, hogy szakmailag olyan sokra tudsz eljutni ezzel a hozzáállással, de jól tudsz keresni, mert hiány van belőlük szóval nincs azért akkora verseny mint mondjuk más szakmáknál.
2019. aug. 9. 16:03
 5/24 anonim ***** válasza:
88%
A jó szakember szerintem attól jó, hogy nem csak a minimumot teszi bele a munkába. Ahhoz pedig érdeklődés kell. Ha egyáltalán nem érdekel, amit csinálsz, akkor szerintem nagyon nehezen lehetnél jó szakember.
2019. aug. 9. 16:23
 6/24 anonim ***** válasza:
72%

PErsze,hogy van.

Én annó annyira nem akartam programozó lenni,de a zöldhasú,kényelmes klímás iroda megszeretette velem :)

Érdekelt a pszichológia is,de nem akartam nettó 300e-ért gürcölni,sőt orvos is lettem volna de nem akartam 150e-ért 40 éves koromig plusz ügyeletben tengődni meg lemodnani a dolgokról.

Így lettem IT-s nem bántam meg sőt,imádom is.

Kényelmes könnyű,és mivel motivált is vagyok mert érdekes lett amit csinálok ezért fejlesztem is magam,kiegészítő képzésekre is elmegyek,de 75%-ban a pénz motivál.

Hiába szeretsz vaslamit ha hónap vége vajaskifli, szeresd amit csinálsz inkább szeresd meg ha kell,erőszakkal is.

Semmit nem érek a nagy szeretettel mert abból nem adnak autót,nyaralást sőt ruhát sem.

Trágya hordást fizetnék meg holnap akkor lépnék is le innen azonnal.

2019. aug. 9. 16:33
 7/24 anonim ***** válasza:
90%
A kényelemnél, megbecsülésnél és pénznél nincs jobb motiváció.
2019. aug. 9. 16:59
 8/24 anonim ***** válasza:
32%
Van
2019. aug. 9. 17:00
 9/24 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom,én most járok egyetemre,de nem szeretem.Próbáltam megszeretni,de nem sikerült.És nagyrészt el is felejtettem,amit eddig tanultam.Nehéz is csinálni,úgy érzem semmi érzékem nincs hozzá.Megmondom őszintén nem is hiszem,hogy kapnék vele munkát,legalábbis nem tudnám felvenni a versenyt a csoporttársaimmal,akik tényleg szívből csinálják meg karriert akarnak.
2019. aug. 9. 17:20
 10/24 anonim ***** válasza:
0%

Motiváld magad.

Kèpzeld ha elvègzed milyen èleted lehet.

Mik a cèljaid azt képzeld el vizualizáld szépen.

Ezutàn kèpzeld ha nem vègzed el hova jutsz,vesd össze.

Vagy menj el nèzd meg az embereket egy épitkezésen,esetleg nézzèl meg egy gyárt meg mi megy ott.

Oda szeretnél jutni?

2019. aug. 9. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!