Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért vannak ennyire elszállva...

Miért vannak ennyire elszállva maguktól az ebbe a témakörbe válaszoló fiatalok?

Figyelt kérdés

40 múltam, és gyakran csak fogom a fejem azon, hogy egyes fiatal válaszolók mennyire szemtelenek, kivagyiak, flegmák. A munka világáról jóformán fogalmuk sincs. A diákmunka az teljesen más, mint nem diákként munkavállalónak lenni. Anyagilag mindenképpen.

Másik pedig az, hogy olyanok egyesek, mintha valami álomvilágban élnének a munka, és a fizetések világával kapcsolatban. Tisztelet a kivételnek, de sajnos ők vannak kevesebben. Miért szemtelenedtek el a tapasztalat nélküli, fiatal munkavállalók?

dec. 2. 18:29
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
66%

Én igyekszem nem flegma lenni, meg nem hordok le másokat, illetve hálás vagyok sokmindenért, viszont azt elismerem, hogy elég nagyra vagyok magammal. De azért sokmindent elértem, nem gondolom, hogy alaptalan a büszkeségem.

24 éves vagyok. 3+ éve Data Scientist vagyok (ebből egy éve junior, előtte gyakornok voltam), végzettségem szerint matematikus. Beszélek 3 idegen nyelvet legalább B2 szinten (angol C1), van tudományos publikációim (nem akármilyen lapban), győztes TDK, egyéb konferenciák, a munkahelyemen a legjobb projektekből válogathatok.

Bőven van mire büszkének lennem, nem csak karrier terén egyébként, de az most nem releváns a kérdéshez.

Álomvilágban élek? Lehet, de számomra ez a valóság.

Igen, nagy különbség van anyagilag a diák és nem diákmunka közt. Nekem pl majdnem 3-szorosára nőtt időarányosan a bruttó alapbérem azzal, hogy nem diákként, hanem alkalmazottként vagyok foglalkoztatva (ugyanaz a feladat, ugyanaz a cég, ugyanaz a csapat), nem is beszélve a juttatásokról, bónuszokról, amik diákoknak nem járnak. Vagy csak simán olyan dolgok, mint a fizetett szabadság. Ami szintén nincs diákként.

dec. 2. 19:01
 22/51 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy folyamatosan alátámasztod azt, amit nem csak én, hanem a többi munkáltató is tapasztal a generációdról.
dec. 2. 19:01
 23/51 anonim válasza:
100%
Jézusom... Miért kell egy kalap alá venni mindenkit? Én viszonylag már nem vagyok annyira fiatal, több végzettségem van, plusz most egyetemet csinálok, mégsem találok munkát. Köszönhetően ennek a stílusnak, amit te is képviselsz. Ebben az országban már nem a tudás számít..
dec. 2. 19:03
 24/51 A kérdező kommentje:
"Nekem pl majdnem 3-szorosára nőtt időarányosan a bruttó alapbérem azzal, hogy nem diákként, hanem alkalmazottként vagyok foglalkoztatva" Adózásról hallottál-e? Ha igen, akkornincs több kérdésem hozzád.
dec. 2. 19:04
 25/51 A kérdező kommentje:
24-es számtalamszor céloztam rá, hogy tisztelet a kevés kivételnek! Szövegértés viszont sokaknak nem megy.
dec. 2. 19:06
 26/51 anonim válasza:
79%
Értem én a szöveget. Nem is azzal van baj, hanem a stílussal. Nem gondolod, hogy ez egy kicsit durva?
dec. 2. 19:07
 27/51 A kérdező kommentje:
24 bizony! Pont erre is céloztam, hogy álomvilagban élnek egyesek. Övek a tuti képzettség, a tuti végzettség, a tuti minden, a többiek meg miért nem tanultak tovább, lenne munkájuk. Holott te pontosan látod a lényeget.
dec. 2. 19:07
 28/51 A kérdező kommentje:
27 olvasd el, hogy a nyikhajok hogyan nyilvánulnak meg. Na az a durva!
dec. 2. 19:08
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

#25 igen, hallottam, nettóban adókedvezménnyel 2-szeresére nőtt, adókedvezmény nélkül 1.8-szoros lenne kb.

Ezen felül vannak egyéb juttatások, pl cafeteria, vagy homeoffice támogatás amik teljesen máshogy vannak adóztatva és ebbe nem számoltam bele. Tehát sokkal-sokkal jobban járok most.

dec. 2. 19:10
 30/51 anonim ***** válasza:
38%

én csak azt tudom javasolni minden fiatalnak, ha értesz valamihez gyűjts egy kis pénzt és húzz el innen

hidd el, nem fogod megbánni

dec. 2. 19:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!