Miért vannak ennyire elszállva maguktól az ebbe a témakörbe válaszoló fiatalok?
40 múltam, és gyakran csak fogom a fejem azon, hogy egyes fiatal válaszolók mennyire szemtelenek, kivagyiak, flegmák. A munka világáról jóformán fogalmuk sincs. A diákmunka az teljesen más, mint nem diákként munkavállalónak lenni. Anyagilag mindenképpen.
Másik pedig az, hogy olyanok egyesek, mintha valami álomvilágban élnének a munka, és a fizetések világával kapcsolatban. Tisztelet a kivételnek, de sajnos ők vannak kevesebben. Miért szemtelenedtek el a tapasztalat nélküli, fiatal munkavállalók?
Én igyekszem nem flegma lenni, meg nem hordok le másokat, illetve hálás vagyok sokmindenért, viszont azt elismerem, hogy elég nagyra vagyok magammal. De azért sokmindent elértem, nem gondolom, hogy alaptalan a büszkeségem.
24 éves vagyok. 3+ éve Data Scientist vagyok (ebből egy éve junior, előtte gyakornok voltam), végzettségem szerint matematikus. Beszélek 3 idegen nyelvet legalább B2 szinten (angol C1), van tudományos publikációim (nem akármilyen lapban), győztes TDK, egyéb konferenciák, a munkahelyemen a legjobb projektekből válogathatok.
Bőven van mire büszkének lennem, nem csak karrier terén egyébként, de az most nem releváns a kérdéshez.
Álomvilágban élek? Lehet, de számomra ez a valóság.
Igen, nagy különbség van anyagilag a diák és nem diákmunka közt. Nekem pl majdnem 3-szorosára nőtt időarányosan a bruttó alapbérem azzal, hogy nem diákként, hanem alkalmazottként vagyok foglalkoztatva (ugyanaz a feladat, ugyanaz a cég, ugyanaz a csapat), nem is beszélve a juttatásokról, bónuszokról, amik diákoknak nem járnak. Vagy csak simán olyan dolgok, mint a fizetett szabadság. Ami szintén nincs diákként.
#25 igen, hallottam, nettóban adókedvezménnyel 2-szeresére nőtt, adókedvezmény nélkül 1.8-szoros lenne kb.
Ezen felül vannak egyéb juttatások, pl cafeteria, vagy homeoffice támogatás amik teljesen máshogy vannak adóztatva és ebbe nem számoltam bele. Tehát sokkal-sokkal jobban járok most.
én csak azt tudom javasolni minden fiatalnak, ha értesz valamihez gyűjts egy kis pénzt és húzz el innen
hidd el, nem fogod megbánni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!