Sok válaszoló miért gondolja, hogy Nyugat- Magyarországon jó fizetések vannak? Miért alakult ki ilyen tévhit?
"Most az osztrák munkát ne vegyük alapul."
És miért ne vennénk?
Bmeg, ha ilyen alacsony lenne a képzettségem, hogy ilyen cipőpucoló-takarító-szobalány munkák jönnének csak szóba mint a karrierem csúcsa, és mellé még Sopronban is laknék, mint a huzat húznék át az osztrákokhoz.
Akármikor hazajöhetek, akár naponta is. Szerintem én Pesten belül is utazok naponta annyi időt a lakásomtól a munkahelyemig, mint onnan ki valami közeli osztrák városba/faluba.
Aki ezzel nem él, az életképtelen.
... azért, mert keleten szinte semmi munka nincsen, max. közmunka, az meg tudjuk, hogy mennyit fizet.
Hát ezért...
Mert az emberek zöme cső látású s csak annyit hallanak, hogy az átlag alap fizu kint mennyi...
Ha valaki már 300-800 ezret kap fizunak az nekik gazdagnak számít, mert magukhoz mérik...
De kinti dolgokkal nincs igaz tapasztalatuk. Igazából a 400-600ezer lenne a minimum fizu, rájönnének, hogy az a keret a NORMÁLis megéléshez való keret.
A nem szűkölködés, rendes s változatosabb táplálkozás, alap dolgok megvétele s az adósság nélküli rendes autó és rendes lakás, ami saját kezében van.
Voltam magyarba szülő városomban s gazdagnak elkönyveltek...csak mert van új autó s elegánsabban öltözök, ami stílusomnak megfelel s adok magamra.
Pont gyakorin üzlet és pénzügyek kategoriában van szidva magyarorsz. s valaki pedig bp-re tévedt, azon van lefagyva "mennyi gazdag ember él ott😂"
A tévhit eredete csak abból származik, hogy saját fizujuknál 3-4x esét hallják s ítélnek, de SOHA nem tapasztalták. 😊
Én is soproni vagyok, de már jópár éve Budapesten élek.
Sopron gazdaságilag a 90-es évek óta padlón van, mióta bezártak a gyárak. Aztán az emberek eleinte feketén majd egyre többen fehéren elkezdtek Ausztriába járni dolgozni, illetve itthon az osztrákoknak szolgáltatni, ami a lakossagot ugyan gazdagabbá tette, ám a helyi gazdaságot csak minimális mértékben erősítette. A helyi bérek a versenyszférában ezért nem magasak, Győrben, de Szombathelyen is jobban lehet keresni, míg az ingatlanárak Budapest után a legmagasabbak.
Mert átszámolják és úgy még reális is,hogy Sopronban lakik és átjár így 2000 EUR okés is.
Ez itthoni viszonylatban szép pénz,átlagos életre elég.
Azért gondolják mert Sopronból pl. 10perc sincs a határ, ahol már lehet jól keresni. Ezért vagy megfizeti a soproni dolgozót rendesen, vagy az fogja és átmegy osztrákba.
Mi tavaly majdnem leköltöztünk családostul 3gyerekkel, mert én is és a nejem is másfélszeresét kerestük volna sopronban ugyanabban a munkakörben (én vill.szer, ő irodán). Ráadásul 1.5évig fizették volna az albérletet...csak bejött egy másik számítás ezért elmaradt a költözés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!