Sokakban miért él az a tévhit, hogy a mérnökök könnyen elhelyezkednek?
Én járműmérnökként végeztem, bizony nem egyszerű vele dolgozni.Pedig nem az ország legfejletlenebb részében lakom.
A sztory annyi,hogy diploma után felvettek a gyakorlati helyemre, nem volt egy jól fizető hely.A fluktáció is jelentős volt, végül a külföldi vezetőség úgy döntött, elveszi a magyar leányvállalattól ezt a részleget.
Akik még nem mondtak fel, köztük engem is, leépítettek.
3,5 hónap után találtam állást
A szerencsém az volt,hogy a szüleim normálisak és "eltartottak" addig.
Az a probléma,hogy túl kevés a mérnöki munka ebben az országban, meg úgy összességében a diplomás munkakör.Az állások háromnegyede betanított munka.
Ja, és az új munkahelyemen sem éri el a fizetésem a nettó 300 ezret.
Én nem tudom te hol dolgozol de valamit szarul csinálsz. Egyébként járműmérnök nem tartozik a top kategóriába. Mechatronikai, villamos, gépész a kereset, de nagyon. Csak példának okáért az audinál pl 200+ fős betöltetlen mérnöki állás van.
A másik probléma meg valószínűleg az volt, hogy egy normális multihoz nem vesznek fel pályakezdőként, gyakornokoskodni egyetem alatt célszerű (én duális képzésben csináltam, mechatronikát végeztem és azonnal lett munkám.)
Vegyészmérnök 10 év után br. 186 500Ft, mindig a szakszervezet által kiharcolt összeggel emelnek, ez a harmadik munkahelyem és mindig magasabb fizetésért váltottam.
Engem is betalálnak a fejvadászok, eddigi legmagasabb ajánlat br. 246e Ft, annyiért költözni, családot hátrahagyni és albérletet bérelni, vagy munkásszállón szobát másodmagammal (1 főre 2000Ft/nap)... Köszi kihagyom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!