Tévhit vagy igaz, hogy Nyugat-Európában tényleg jobb életszinvonalon lehet élni takarításból, mosogatásból, mint Mo-n minimálbérből?
Mondjuk azonos körülményeket feltételezve, egyedülállóként, albérletben lakva szobát bérelve, kocsi nélkül káros szenvedélyektől és luxuskiadásoktól mentesen, hitel nélkül?
Kérem csak az válaszoljon, akinek személyes tapasztalatai vannak.
Németországban élek. A munkahelyemen a konyhán a lányok 6 euros órabérben vannak, így kb. 1000 eurot keresnek havonta. A mi városunkban egy 1 szobás lakás bérleti díja 400 euro körül van, mindennel együtt. Kajára, tisztítószerekre, stb-re elég havonta 400 euro, tehát 1 szmély 800 euroból meg tud élni, vagyis megmarad 200 euro. Ezt persze el lehet költeni gond nélkül :)
Azt hiszem, Magyarországon minimálbérből ezt nem lehet megtenni.
Ilyen munkákért kapsz max. havi 600-800 Eurót, (aki azt állitja, hogy ennél többet, az hazudik) egy szoba lakbére min 200 Euro (de akkor egy pici szoba minden egyéb nélkül) + rezsi, ha meg netán valami igényed is van a lakással szemben (fürdöszoba is, meg netán nem a legrosszabb környéken,, akkor minimum a duplája, havi kaja fejenként (csak alapdolgok, semmi luxus) min. 200 Euro, tömegközlekedés egy út egy városban 2-3 Euro. Sok nem marad, megélni meg lehet, de igazi külöbséget nem fogsz érezni. Viszont itt tényleg dolgozni kell a munkaidö alatt, a magyar hozzáállással nem sokáig tartanak meg.
Ami egyértelmüen pozitiv, az az, hogy itt az emberek nem olyan bunkók, mint MO-on, sokkal segitökészebbek.
Nekem rokonom van kint Angliában, ő szállodaszobákat takarít a barátaival. 6 napot dolgozik, de 1100 eurot keres. Egy házat bérelnek vagy 5-en, a külvárosban lakik Manchesterben, így tud kicsit spórolni is.
(Én sem hazudok)
A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/6 ma 17:30
Ha nem vok túl tolakodó leírnád ide v privátba h mit is csinálsz az infó területen és milyen a nyelvtudásod?Én is kb . ezen a területen szeretnék elhelyezkedni értek a gépekhez(hardverileg,szoftverileg is)de még nincs fősulim.(most fogom kezdeni)Én legszivesebben gépeket szerelnék össze ehhez értek a legjobban.És ebben is van a legnagyobb praxom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!