Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Olaszország vagy Németország...

Olaszország vagy Németország a jobb a letelepedéshez?

Figyelt kérdés

Milánó és Berlin érdekel.

Mindkét ország elmondhatatlanul tetszik, és mindkét nyelvet gőzerővel tanulom.

Talán egy kicsit jobban tetszik Milánó, mert mégiscsak olasz, mediterrán, stílusos, viszont olyanokat hallottam Olaszországról, hogy nagyon a kapcsolatokon múlik, hogy valaki feljebb tud -e jutni a ranglétrán, míg Németországban ez sokkal kevésbé van így, valahogy emberibb a társadalom.

2012. júl. 2. 15:02
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Németország sokkal fejlettebb, mint Olaszország, és a nyelvvel is több országban jobban hasznosíthatod magad. Gondolok itt arra, hogy németül beszélnek Ausztriában, Svájc egy részén, de talán még Belgiumban és Hollandiában is egy kicsit. Viszont olaszul inkább csak Olaszországban. De a Te döntésed! És majd meglátod, hova lesz lehetőséged letelepedni :) Mindenesetre sok sikert! ;)
2012. júl. 2. 15:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Milánó elég béna város. A katedrálison kívül nincs sok minden, szürke iparvárosnak néz ki. A divatszakmában biztos meg lehet élni.

Ezt úgy mondom, hogy imádom Olaszországot (kedvenc országom), az olaszokat, de 100x inkább Toszkána, mint Észak-Olaszország. Igaz Milánóban csak kb. 2 hetet voltam összesen, de Firenzében és Rómában hónapokat, ég és föld a különbség. Amit az átlag ember az olasz stílusnak, hangulatnak képzel, az nem Milánóban van, hanem délebbre.

Berlin: kétszer voltam itt 3-4 napot és ahhoz képest, hogy nem szeretem a hideg-rideg építészeti stílust, Berlin nagyon megfogott. mindig történik valami (ok, ez Olaszországra is igaz:) ), az utcák és a város tiszták, nagy parkok, terek és hangulatos kis negyedek vannak, a közlekedés jól átlátható, nagyon élhető város.

sajnos a munkaügyi helyzetről nem tudok semmit mondani, nem dolgozni voltam egyik helyen sem.

Te voltál már Milánóban vagy Berlinben? Ha még nem, szerintem legalább egy pár napra menj el, nem lehet ennyi idő alatt igazán megismerni a várost, de legalább lesz valamilyen elképzelésed.

2012. júl. 2. 15:36
 3/6 anonim ***** válasza:
48%

Olaszországnagy kamu!

Csak az arcuk nagy, de nincs mögötte semmi..

Németország szo-szo, én oda sem mennék mert nem tűrnek meg, mindíg vendég leszel.

Svédország, Dánia, Norvégia ezekbe érdemes szerintem.

2012. júl. 2. 16:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Németország sokkal befogadóbb, mint a skandináv államok. Saját tapasztalat...
2012. júl. 2. 17:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Nekem bejön Milánó. Menőbb, mint Róma (szerintem). Fiatalosabb.
2012. júl. 3. 02:16
 6/6 anonim ***** válasza:
20%
Vice City XD
2012. júl. 3. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!