Olaszország vagy Németország a jobb a letelepedéshez?
Milánó és Berlin érdekel.
Mindkét ország elmondhatatlanul tetszik, és mindkét nyelvet gőzerővel tanulom.
Talán egy kicsit jobban tetszik Milánó, mert mégiscsak olasz, mediterrán, stílusos, viszont olyanokat hallottam Olaszországról, hogy nagyon a kapcsolatokon múlik, hogy valaki feljebb tud -e jutni a ranglétrán, míg Németországban ez sokkal kevésbé van így, valahogy emberibb a társadalom.
Milánó elég béna város. A katedrálison kívül nincs sok minden, szürke iparvárosnak néz ki. A divatszakmában biztos meg lehet élni.
Ezt úgy mondom, hogy imádom Olaszországot (kedvenc országom), az olaszokat, de 100x inkább Toszkána, mint Észak-Olaszország. Igaz Milánóban csak kb. 2 hetet voltam összesen, de Firenzében és Rómában hónapokat, ég és föld a különbség. Amit az átlag ember az olasz stílusnak, hangulatnak képzel, az nem Milánóban van, hanem délebbre.
Berlin: kétszer voltam itt 3-4 napot és ahhoz képest, hogy nem szeretem a hideg-rideg építészeti stílust, Berlin nagyon megfogott. mindig történik valami (ok, ez Olaszországra is igaz:) ), az utcák és a város tiszták, nagy parkok, terek és hangulatos kis negyedek vannak, a közlekedés jól átlátható, nagyon élhető város.
sajnos a munkaügyi helyzetről nem tudok semmit mondani, nem dolgozni voltam egyik helyen sem.
Te voltál már Milánóban vagy Berlinben? Ha még nem, szerintem legalább egy pár napra menj el, nem lehet ennyi idő alatt igazán megismerni a várost, de legalább lesz valamilyen elképzelésed.
Olaszországnagy kamu!
Csak az arcuk nagy, de nincs mögötte semmi..
Németország szo-szo, én oda sem mennék mert nem tűrnek meg, mindíg vendég leszel.
Svédország, Dánia, Norvégia ezekbe érdemes szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!