Németország miért jobb, mint Magyarország?
Eltem Nemetorszagban, es en ezeket tapasztaltam:
Jobb, mert:
- Magasabb a fizetes.
- Tobb gondot forditanak arra,hogy kenyelmesebb legyen az elet (technika), de a termeszetet is jobban vedik,mint mi.
- Nem stresszeltem amiatt, hogy holnap majd 5 auj fajta adot behoznak, es ugy altalaban minden stabil es kiszamithato.
-Azt hittem a nemet kajak sz.rok, a nemet meg a magyar konyha alapjaban veve ha az izeket nezem szinte semmiben sem kulonbozik. Mondj meg egy orszagot, ahol tudsz venni pl. pirosaranyat,pirospaprikat? Igaz pont magyar termek,de en tudtam Nemetorszagban venni. Es a zsemletol kezdve mindennek jobb ize van, mintt otthon.
Rosszabb, mert:
- Bar egy hatalmas varosban eltem, alig lattam feher embert, ha megis ok lengyelek voltak, bizonyos varosokban, es meg tobb varosreszben szinte csak torokok, feteket vannak. Nem vagyok rasszista, de mikor a boltban mar ram neznek csunyan, mert feher vagyok,az nekem mar sok.
- A magasabb fizetesbol nem kovetkezik az, hogy jobban megbecsulnek, mert meg szellemi dolgozokent is percre pontosan megmondjak mennyit ulhetsz a wc-n, kicsit lesarkitottam, de ott tenyleg kokemenyen meg kell minden euroert dolgozni, kulonben mehetsz amerre latsz, es talalnak helyedre 100 masikat, meg mernokkent,orvoskent is.
- Ugyanugy vezetnek,mint a magyarok, es az utcak nem feltetlenul tisztabbak mindenhol.
Nos elnezest, ha leirtam a negativumokat is, az etelrol jutott eszembe, hogy azt eloszor ugy gondoltam rossz lesz, de jobb,mint otthon. Viszont most Finnorszagban elek, na ez az orszag tenyleg ultra sz.ar eteleket tekintve.
A jelenlegi állás szerint munkát fixen talál mindenki, kőkeményen dolgozni nem tudom, mit jelent, de hülyére nem melózod magad, csak teljesítsd a munkaköri elvárást.
Munkaidő tűpontos, szünetek gyakorlatban is járnak, 10 nappal több maximális szabadság, mint kicsiny országunkban, 100% fizetett TB több hétre egy évben, 13-ik havi fizetés, túlóra kifizetés/lecsúsztatás… élelmiszer nem drágább, mint otthon, a legmagasabb adókulcs 19%, tehát ruhanemű is olcsóbb. Nagyszerű egészségügyi program, az egészségkassza számos fizetnivalót átvesz, bónusz programok rendszeres szűrésekre járva.
Gyógyszerek vényre olcsóbbak, sokszor anélkül is meglepődtem, hogy itt csak ennyit fizetek?:) Jobb közlekedéskultúra, erősebb természetvédelem… Én ezekért szeretem jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!