Mi az oka annak, hogy az itt válaszolók sokat keresnek?
Amikor valaki kérdezi itt, ki mennyit keres, szinte mindenki az országos átlag többszörösét mondja. Ennek okára két lehetőség jut eszembe:
1. Azok, akik itt (is) informálódnak rendszeresen, valószínűleg több figyelmet és körültekintést fektetnek a karrierjükbe, és ez meg is látszik sikerben, tehát ide többségben a sikeresek járnak.
2. Igazából ezt az oldalt látogatók összességében nem térnek el az átlagtól, egyszerűen csak az a helyzet, hogy olyanok válaszolnak a "ki mennyit keres" kérdésekre, akik büszkék rá és szívesen mondják el, míg aki keveset keres, az nem ír, esetleg mások trollkodásból direkt nagyot mondanak, azaz ezért nem tükrözik a valóságot a válaszolók.
A kettő közül vajon melyik?
Én sem keresek - szerintem - hű de sokat, mégis le szoktam írni. 218 ezer bruttóban, a nettója még a 150 ezret sem éri el úgy, hogy 30 évnyi munka van mögöttem, tehát nem vagyok már "kezdő". :)
Tudom, ez manapság nem számít...
igen, itt a többség programozó vagy valamilyen informatikus, aki nem hogy a pénzével, de még a szabadidejével sem tud mit kezdeni, ezért ide jár dicsekedni :D
a valóság meg az, hogy mivel anonim oldalról van szó, mindenki azt állít, amit akar :D
Nem feltétlen dicsekedés az ok. Többnyire az ilyen kérdé-
sekre nem is válaszolok, de néha előfordul, ha sok a sza-
badidőm, és a "mennyit keresel" kérdés a legértelmesebb
a többi közül :)
Sok informatikus is jár az oldalra, nekik értelemszerűen
nem minimálbér a fizetésük. Nem lehet 8 órát lehúzni egy
ültő helyben a kód előtt, mert kell szünet, pihenő az
agynak, és most nem a 10 perces sétaszünetre gondolok.
Olyankor jön a GYK, híroldal, egyéb portálok, ahol né-
zelődik, kikapcsol az ember a munkából pár percre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!