Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem gondolkodnak az...

Miért nem gondolkodnak az emberek és csinálnak saját vállalkozást?

Figyelt kérdés

Inkább elmennek árufeltöltőnek vagy egy összeszerelő gyárba 12 órázni. De az egyetem sem sokkal jobb. Egy normális szakmával vállakozva egy hét alatt többet lehet keresni, mint egy diplomával. Klímás ismerősöm is napi 100-150 ezret keres szezonban, télen meg napi 60 ezret. Egyszerű klímásként. De lehetne említeni az építőipart, szépségipart.

Miért nem gondolkodnak előre pár évet az emberek és tanulnak ki valami jó szakmát, hogy utána vállakozni tudjanak? Hiszen amilyen hiány van, simán sikeres lehet bárki, aki belekezd.

nov. 9. 08:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
88%
Ez már megint egy burkolt provokáció ragebait kérdés.
nov. 9. 11:38
 12/27 anonim ***** válasza:
88%
18 éves kis tacskóként nekem is ez volt az elképzelésem hogy mekkora nagy vállalkozó leszek. Nem kell ide egyetem, lesz majd pénz lóvéra. Aztán jött a fekete leves, hogy nincs azóta sem semmi világmegváltó vállalkozás ötletem, amik meg adottak lehetőségek, egyikkel sem érzem annyira komfortosan magam, hogy én abból akarjak élni. Sajnos ez van, nem tudom megerőszakolni magam valami foglalkozással, amivel nem érzem hogy tudnék azonosulni. Így marad a kis alkalmazotti munkám, amivel egyébként jól meg vagyok, jut pénz belőle arra amire kell, utazgatás, drágább magánegészségügyi kiadások, egyéb cuccok magamra, megtakarítás a jövőre stb...
nov. 9. 11:43
 13/27 anonim ***** válasza:
86%

Egyébként egy másik fórumon született egy jó thread ezekről a nagy magyar vállalkozókról, hogy mi a külcsíny meg mi a valóság.

A személyes ismerettségi körömbe is van ilyen "napi százezret megkeresek" vállalkozó. A felesége már több tíz millióval mentette ki őt a teljes anyagi csődből, abból a pénzből amit a szüleitől kapott elindulni az életben. De nagy vállalkozónknak így is még tízmilliós tartozása van a nav felé. Kocsiját már vitték, bankszámláin tiltás van, de persze továbbra is mutatják a külvilág felé hogy milyen jól megy nekik.

nov. 9. 12:00
 14/27 anonim ***** válasza:
78%

"Miért nem gondolkodnak az emberek és csinálnak saját vállalkozást?"

Férjem vállalkozna, de ahhoz bizony jelentős tőke kellene. Darabológép, fűrészgép, hengerező, hegesztőgép, fúrógép, lemezolló, stb. Ebből csak az egyik alapgép használtan kb. 7 millió forint és akkor még nem vagy sehol, no meg az ügyfelek sem állnak sorban az ajtód előtt milliós megrendeléssel.

Kénytelen ezt elengedni, és maradni az alkalmazotti létnél...

nov. 9. 12:10
 15/27 anonim ***** válasza:
81%

Mert vállalkozónak lenni csak olyan gazdaságban jó, amely műkődik.

- Az emberek vásárolnak kisebb helyi boltokban is, nem csak a teszkóból

- A nagy kereskedelmi láncok átveszik a kisebb termelők termékeit

- Az emberek nem az egyik napról a másikra élnek

- A vállalkozók nincsenek agyonpakolva adókkal és járulékokkal

nov. 9. 14:11
 16/27 anonim ***** válasza:

5-ös nagyon jól leírta.

Na meg azért ahhoz kell egy jó ötlet, amire vevő a piac. Ha például könyvelő akarnál lenni, akkor ezer lennél az egyből, évek lenne, mire beindul a bolt. Addig pedig ugyanúgy fizetned kell magad után a járulékokat. A járulék bevételtől teljesen független, ezzel sok ember nincs tisztában. Szóval azért az nem olyan egyszerű, hogy én holnaptól vállalkozó leszek. Kell hozzá:

-egy jó ötlet

-alaptőke, hogy meg tudd venni a hozzá való gépeket, esetleg ha kell alkalmazottat felvenni

-de még ha olyan vállalkozást indítanál, amihez nem kell tárgyi eszköz, sem alkalmazott, akkor is fizetned kell a járulékokat

A bátyám például asztalos. GYönyörűen dolgozik. De mégsem él meg vállalkozóként, mert neki csak az anyag többe kerül, mintha megvennéd az IKEÁ-ban készen a bútort. Beesik néha egy-két megrendelés újgazdagoktól, de ebből nem tud megélni. A többség inkább megveszi a kész bútort, sokkal kevesebbe kerül.

Régen voltak jogszabályok a belső piac védelmére, az EU-ban már nincs ilyen. Ellenben egy csomó egyéb szabályt behoztak, amit a magyar vállalkozónak ugyanúgy be kell tartani. Az adó meg nálunk a legtöbb.

Tudod, hogy egy ipari létesítménynek mennyi a rezsije? Már indulásból a tízszerese, mint a lakossági árszabás, csak azért, mert nem magánszemély.

A magyar kkv-k Magyarországon sajnos halálra vannak ítélve.

Szerintem aki ma Magyarországon vállalkozik, annak elment a józan esze.

nov. 9. 14:36
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
#9: Mert az én szintemen ezek járnak. Lóf#szt vannak meg neked ugyanezek vállalkozóként.
nov. 9. 14:40
 18/27 anonim ***** válasza:

Mert tőke kell hozzá, nem ad biztonságot, sokat kell tervezgetni és azért is meg kell küzdeni, hogy találj ügyfeleket. És van még sok negatív dolog.

Én viszont nagyon szerettem ezt az életet, nekem fontos a szabadság. Ha sokan lennének vallalkozók, a konkurencia is nagyobb lenne, és nem keresnék annyit, amennyit.

nov. 9. 17:55
 19/27 anonim ***** válasza:

Tele az ország ilyen botcsinálta vállalkozókkal.

X6 BMW meg soha be nem fejezett családi ház, Egyiptom meg Borabora nyaralás, közben hó végén már nincs egy kanyijuk sem, mert minden bevételüket elviszik a törlesztők, meg a navos letiltás.

nov. 9. 18:49
 20/27 anonim ***** válasza:
67%

Kedves, kérdező!

Látszik, hogy nagyon gyerek vagy még vagy szimplán naív.

Mindig is kellenek emberek minden féle beosztásra. Ha mindenki vállalkozna és magasba törne... Nos az se működne, ha nem lennének mások, akik alá dolgoznak különböző formákban.

S azt is kell tudnod, hogy nem mindenkinek való a vállalkozói lét.

Rengetegen hasalnak el nap, mint nap, szimplán azért, mert önmagukkal sincsenek tisztában.

Pár perces beszélgetés alatt kiderül, hogy jobb az illető szorgos hangyának, mintsem vállalkozónak.

S ez nem szégyen. Sokféle az emberiség.

Akik ilyenek, de nem állnak meg, mert pl valami "Személyiség fejlesztő emberke" telebeszélte a fejét, hogy "bármire képes vagy, csak akarnod és csinálnod kell"...

... Nos nagyot hasalnak.

Mindenkinek megvannak az egyéni motoros képességei, melyek adott szintekkel rendelkeznek.

Minden fejleszthető, ám egyén határain belül.

S érdemesebb feltárni, kinek mik az erősségei és azon az úton a legjobbat kihozni.

Hiába akar valaki vállalkozó lenni, ha nincsen meg benne az a motoros kép. halmaz, ami szükséges ehhez.

Igaz ez bármi más területre is.

Pl rajz. Egy alkotó agya, teste, kinesztézise teljesen másképp működik, mint az átlag emberé.

Pl nem szeretem az olyan helyzeteket, amikor a szülőnek kell mondani, hogy elég volt a toxikus dícséretből a gyermek felé... mert amikor a gyermek idejön és naív, mert belebeszélték a fejébe, hogy "milyen ügyes"... Majd meglátja a korabelieket összetörik.

Ugyanez megy sok vállalkozónál.

Annyival másabb, hogy nem csak a lélek csúszik össze, de komoly anyagi problémákkal is társul.

Kérdező, te magad se vállalkozol. Nagy valószínűséggel még el vagy tartva és megveted a népet, úgy hogy fogalmad sincs semmiről.

Sem az életről, sem az emberekről, sem a világról és mindezek működéséről.

nov. 9. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!