Saját vállalkozást szeretnék nyitni lángososban gondolkodom ,hogyan kezdjek hozzá miként lehetek sikeres ?
menj el egy ilyen lángososba, dolgozz ott 05-1 évet, tanuld ki a szakma velejét aztán nyithatsz sajáton.
hozzáértés, 0 tapasztalat nélkül a bukás esélye 100%
Az első jól mondja, menj el és dolgozz ilyen területen és kezdj el puhatolózni a főnöködnél, hogy ő hogyan csinálta.
Egy ipari konyha - a lángosozó annak számít - létesítéséhez pedig a következő papírokra lesz szükséged: HACCP dokumentáció (keress fel egy konyhatechnológust, aki segít elkészíteni), negatív vízvizsgálati jegyzőkönyv, ÁNTSZ üzemeltetési engedély. Amikor majd üzlethelyiséget keresel, olyat válassz, ahol korábban már működött hasonló gasztro vállalkozás! (Pl. egy volt mini ABC-t rengeteg pénzbe kerülne úgy átalakítani utólag, hogy megfeleljen az ipari konyhával szemben támasztott követelményeknek. Szerencsésebb, ha az üzlethelyiség már eleve ipari konyhaként működött korábban.)
Mindenképp legyen beépítve elszívó berendezés és kérd el a tulajtól a karbantartási/tisztítási jegyzőkönyveket is! (Konyhai zsíros elszívást félévente kötelező tisztítani. Ezt az OKF ellenőrzi és komoly bírság jár érte, ha valaki elmulasztja. A jegyzőkönyvekről megtudhatod, hogy a tisztítás/karbantartás mennyibe fog neked kerülni évente. Ha pedig a tulaj nem hajlandó odaadni a jegyzőkönyveket, akkor valószínűleg nem is szokott karbantartásra költeni, úgyhogy a légtechnika feltehetően nagyon rossz állapotban van.)
Ha vállalkozó akarsz lenni, akkor ezeket magadnak kell kiszámolni, utánajárni, árajánlatokat kérni. Senki nem fog üzleti tervet a kezedbe adni ingyen.
Sokkal nagyobb problémáid lesznek annál a jövőben, hogy hol nyiss üzletet és mennyiért..
Ha nem akarod elcseszni, akkor ne kezdj bele. Vállalkozás kockázattal jár. Ha kockázat nélkülit akarsz, akkor vegyél állampapírt.. ne pedig lángosozót nyiss.
Mindegyik válaszoló nak ment a zöld pipa.
Én egy villany szerelőnél dolgoztam korábban. 6-13 emberrel dolgozott. Attól függően mennyi munka volt. Mindenki bejelentve. A hat az a minimum volt a fiával együtt. Annyi embernek mindig tudott munkát adni. Nekem egyszer említette , hogy már legalább 3 konkurenciát kitermelt magának :)
Vagyis dolgoztak nála , ki lesték a szakmát, a legmodernebb anyagokat ismerték meg (suliba Legrand vagy Wago terméket pl csak katalógusban láttunk). Megismerték a generál kivitelezőket (a munka 80%-át azok adják) és később már volt olyan munka amit elhappoltak előle:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!