40 feletti nők munkaerőpiaci helyzete milyen?
Figyelt kérdés
Elmúltam 40 éves, nő vagyok, és azt tapasztalom, hogy kb esélyem sincs újra munkát találni. Gyárakban 3 hónapokra veszik fel az embereket, a nőknek jellemzően forrasztaniuk kell, vagy nagyon apró dolgokat összeszerelni, amihez nagyon jó látás kell. Üzletekbe esélytelen vagyok, mert elmúltam 25, hiába nézek ki kb 30-nak sem. Akkora nálunk a munkanélküliség, hogy egy baba boltos eladói àllásra 3 nap alatt 400-an jelentkeztünk. Férfiaknak rengeteg munkalehetőség van, de a nőknek kb semmi. Milyen a 40 feetti nők helyzete a munkaerőpiacon, és mit tegyen egy nő, ha nem talál munkát? (Külföldre menetelhez nyilvàn kell pénz, de a munkanélkülieknek arra eleve nincs.)nov. 8. 10:43
41/46 A kérdező kommentje:
38 dehogy online zajlanak az interjúk. Online megnézik pl hogy hogyan szolgálsz fel? Ne röhögtess már!
nov. 11. 11:49
42/46 anonim válasza:
#41 helpdeskes melót írtam. Ez egy angol szó, amely magyarul ügyfélszolgálatot jelent. Hogy jön ide a felszolgálás? Utána sem nézel, csak rögtön nekiállsz hazudozni. [link]
Két eset lehetséges: vagy direkt játszod a hülyét, és kizárólag azért írtál ki kérdést, hogy minden válaszolóba beleköss, vagy tényleg egy szimpla, rosszindulatú, az alapvető szövegértésre sem képes retardált vagy. Egyik eset sem az, akivel érdemes kommunikálni.
43/46 A kérdező kommentje:
Helpdesk az valóban életszerű!
nov. 11. 19:37
44/46 A kérdező kommentje:
Egyébként te helpdeskes vagy? Mesélj róla légyszives.
nov. 11. 19:41
45/46 anonim válasza:
Ugyan miért nem életszerű? Emberek százezrei dolgoznak helpdeskesként. Már nem a helpdesken vagyok, hanem boardingon, mint írtam, ami a lvl 3 support. Helpdesken kezdtem, és pont a Teleperformance-nél, ami kiindulásnak ideális, mert vagy teljeskörű relokációs támogatást adnak vagy állandó home office lehetőséget. Az, hogy mit kell csinálni, területfüggő, de általánosságban tájékoztatod telefonon/emailben/cseten az ügyfelet, hogy pl hogyan tud tarifacsomagot váltani, az elérhető/raktáron levő termékekről/akciókról, reklamációk, garancia intézése, szoftver, applikáció telepítése, beállításai, számla ismételt kiküldése, egyenleg rögzítése, felkönyvelése. Ami nem a területed, nincs rá jogosultságod, arra kiállítasz egy ticketet a társosztálynak, pl technikusok, könyvelés. Nem egy atomfizika, elég hozzá egy érettségi, jó pc ismeretek, kiváltképp excel, ftp, alap dos, és egy- két idegen nyelv középfokon szóban, írásban, telefonon. Mármint alapként, ha valaki nem képes kulturáltan kommunikálni, helyesen írni, multitaskra, beszédhibás, gyenge a problémamegoldóképessége, az repül. Egyébként az ilyen munkakörökben kifejezetten preferálják a nőket, pláne, 10 év+ adminisztratív/ügyfeles tapasztalattal, amikor elkezdtem, én voltam a legfiatalabb a 43 évemmel. Sok belső képzés van, a nyelvi/könyvelési/szoftver kurzusokat is beleértve.
46/46 A kérdező kommentje:
45 hány éves vagy?
nov. 12. 13:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!