40 feletti nők munkaerőpiaci helyzete milyen?
Figyelt kérdés
Elmúltam 40 éves, nő vagyok, és azt tapasztalom, hogy kb esélyem sincs újra munkát találni. Gyárakban 3 hónapokra veszik fel az embereket, a nőknek jellemzően forrasztaniuk kell, vagy nagyon apró dolgokat összeszerelni, amihez nagyon jó látás kell. Üzletekbe esélytelen vagyok, mert elmúltam 25, hiába nézek ki kb 30-nak sem. Akkora nálunk a munkanélküliség, hogy egy baba boltos eladói àllásra 3 nap alatt 400-an jelentkeztünk. Férfiaknak rengeteg munkalehetőség van, de a nőknek kb semmi. Milyen a 40 feetti nők helyzete a munkaerőpiacon, és mit tegyen egy nő, ha nem talál munkát? (Külföldre menetelhez nyilvàn kell pénz, de a munkanélkülieknek arra eleve nincs.)nov. 8. 10:43
21/46 A kérdező kommentje:
20-as fogalmad sincs a realitásról! Nezz meg egy kórházat, egyre több a fiatal nyikhaj orvos! Szerinted miért? Holott az időebbek tapasztaltabbak.
Másrészt ki mondta hogy 40 felettinek semmilyen végzettsége? Ja hogy senki, csak rettegsz a realitással szembe nézni.
Nyanyuská! Ezek alapján te agyondiplomázott nagyon intelligens és jól nevelt lehetsz! Üdvözletem a szüleudnek! Nyanyuskázni remekül megtanítottak. (Ha már a tiszteletre nem.)
nov. 10. 09:15
22/46 anonim válasza:
20-as, nem rettegek különösebben, 42 évesen fejeztem be a rezidensképzést, azóta sem volt problémám az álláskereséssel. Orvos egy fiatal nem is igen lehet, tekintve a hatéves orvosi plusz az ezt követő 4-6 éves rezidensképzést, de akinek egy emberek életét mentő, több, mint egy évtizedet tanult orvos nyikhaj, azon nincs mit tisztelni. Pláne, hogy a tisztelet nem jár automatikusan a korral, azt csak kiérdemelni lehet. Lehet tudni amúgy, hogy te hány éve dolgozol kórházakban orvosként, hogy az egészségügyről, az itteni elhelyezkedési lehetőségekről mindent is jobban tudsz? Illetve, ha már másokat faggatsz: neked mi a végzettséged? Mi az a diploma, szakképzettség amivel nem tudsz elhelyezkedni? Milyen nyelveken beszélsz, és milyen szinten? A számítógépes ismeretekkel, speckó szoftverekkel hogy állsz? Jogsi van? Valami tanfolyam?
23/46 anonim válasza:
Mi keresünk munkaerőt lehet 40 fölötti no is angolul kell tudni tárgyaló képes szinten kell 5 év tapasztalat hálózat tervezés területen meg hozzáértés a Cisco aci hoz(ccnp data center előny) jössz?
24/46 A kérdező kommentje:
23-as dehogy kerestek! Ruhaboltba is 20-25 éveseket vesznek fel. Olyan hirdetés meg nincs, hogy 40 felettieket keresnek, úgyhogy ne hazudj. Kivéve ha erre neveltek a szüleid, mert akkor bocs.
nov. 10. 16:29
25/46 A kérdező kommentje:
22-es te is álomvilágban élsz.
nov. 10. 16:30
26/46 anonim válasza:
Nyögve-nyelős! Főleg ilyen Vogel Evelin miatt, ezért nem akarják felvenni rafkó nőket.
27/46 A kérdező kommentje:
26 nagy okosságot mondtál. Ja mégsem. Valami kényszer a trollkodás?
nov. 10. 16:39
28/46 anonim válasza:
Mi a végzettséged kérdező? 8 általános? Mert tippre még eladó végzettséged sincs.
29/46 anonim válasza:
Teljesítmény nuku ,de a hiszti felsőfokon megy.
30/46 anonim válasza:
Kérdező, veled nem a korod a baj, hanem az, hogy a hozzászólásaid alapján nincs piacképes végzettséged. Ha lenne, akkor már leírtad volna, hogy mihez értesz. De ha te eldöntötted, hogy úgysem kellesz már sehová, és hiába írják neked, hogy nem a koroddal van baj, nem vagy képes megérteni, akkor ez a kérdés teljesen értelmetlen, mert csak a téged igazoló válaszokra vagy kíváncsi. Egyébként nekem van több 50 fölötti kolléganőm is. Kapaszkodj meg, 50, nem 40!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!