40 feletti nők munkaerőpiaci helyzete milyen?
Figyelt kérdés
Elmúltam 40 éves, nő vagyok, és azt tapasztalom, hogy kb esélyem sincs újra munkát találni. Gyárakban 3 hónapokra veszik fel az embereket, a nőknek jellemzően forrasztaniuk kell, vagy nagyon apró dolgokat összeszerelni, amihez nagyon jó látás kell. Üzletekbe esélytelen vagyok, mert elmúltam 25, hiába nézek ki kb 30-nak sem. Akkora nálunk a munkanélküliség, hogy egy baba boltos eladói àllásra 3 nap alatt 400-an jelentkeztünk. Férfiaknak rengeteg munkalehetőség van, de a nőknek kb semmi. Milyen a 40 feetti nők helyzete a munkaerőpiacon, és mit tegyen egy nő, ha nem talál munkát? (Külföldre menetelhez nyilvàn kell pénz, de a munkanélkülieknek arra eleve nincs.)nov. 8. 10:43
31/46 A kérdező kommentje:
Nos, 3 szakmám és érettségim van, plusz 2 nyelven beszélek. Egyéb a kételkedőknek?
nov. 10. 19:29
32/46 A kérdező kommentje:
Több tizenévet a közszférában dolgoztam kultúrális területen. Egyéb kötekedés?
nov. 10. 19:30
33/46 anonim válasza:
Ha beszélsz nyelvet akkor irány külföld!
34/46 A kérdező kommentje:
Jó. Majd munkanélküliként azonnal rohanok is.
nov. 10. 20:21
35/46 anonim válasza:
#32 a kulturális rövid u-val írandó. Mi a három szakma, és melyik a két idegen nyelv?
36/46 A kérdező kommentje:
Angol/német, és bocs, a klaviatúrám van hogy rosszat ír, illetve a telo átírja. Nem mindegy amúgy hogy melik nyelvek? Munkanélkülinek nincs pénze utazgatni pl külföldre munka miatt. Egyébként külföldön dolgozó barátaim is jönnek haza, mert az Eu életbe léptette, hogy a migránsokat kell alkalmazni. Erről viszont kussolnak. Sorra rúgják ki a nem migráns, külföldi munkavállalókat.
nov. 11. 08:33
37/46 anonim válasza:
Folyékonyan beszéled ezeket a nyelveket?
38/46 anonim válasza:
#36 nem is kell pénz utazgatni, az interjúk online zajlanak, és pl a Teleperformance (egyszerű helpdeskes melók érettségivel) ad relokációs támogatást, állják a repjegyet, szállást, ugyanez a Knorr-Bremse. Mindkét cégnél elég az angol.
39/46 anonim válasza:
36: külföldön élek, de ilyen baromságot az életben nem hallottam. Amúgy külföldön a magyar állampolgár is ugyanolyan migráns, mint a szinesbőrűek, ugyanis a migráns szó szimplán bevándorlót jelent, ezt azért nem ártana tudatosítani a képzelt barátaidnak. Egyébként nincs olyan klaviatúra vagy mobil autokorrekt, ami direkt durva helyesírási hibákat helyez el egy szövegben.
40/46 A kérdező kommentje:
39 pedig Ausztriából rengezeg vendéglátó helyről küldik el az embereket!
A többi megjegyzésedre pedig de, van. Viszont örülök, hogy a kötekedés a lételemed, remélem rendesen kiéled a frusztrációd.
nov. 11. 11:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!