40 feletti nők munkaerőpiaci helyzete milyen?
Figyelt kérdés
Elmúltam 40 éves, nő vagyok, és azt tapasztalom, hogy kb esélyem sincs újra munkát találni. Gyárakban 3 hónapokra veszik fel az embereket, a nőknek jellemzően forrasztaniuk kell, vagy nagyon apró dolgokat összeszerelni, amihez nagyon jó látás kell. Üzletekbe esélytelen vagyok, mert elmúltam 25, hiába nézek ki kb 30-nak sem. Akkora nálunk a munkanélküliség, hogy egy baba boltos eladói àllásra 3 nap alatt 400-an jelentkeztünk. Férfiaknak rengeteg munkalehetőség van, de a nőknek kb semmi. Milyen a 40 feetti nők helyzete a munkaerőpiacon, és mit tegyen egy nő, ha nem talál munkát? (Külföldre menetelhez nyilvàn kell pénz, de a munkanélkülieknek arra eleve nincs.)nov. 8. 10:43
11/46 anonim válasza:
#6 igazad van végül is, hogy nem 51, mert januárban leszek 52. Azért az üzlet és pénzügyek kategóriát elég ritkán látogatja a 25 alatti korosztály, nem tudom, ezt honnan vetted. Végzettség, nyelvtudások nélkül fiatalon is nehéz munkát találni, idősebb korban, tanulatlanul ez fokozottan igaz főként olyan munkakörökben, ahol a külső vagy a fizikum számít. Tanulni sosem késő, szemtelenkedés helyett inkább ezzel foglalkozz, mert 60 felé nagyon keserves sors fog rád várni.
12/46 A kérdező kommentje:
11-es konkétan hol dolgozol? Milyen területen?
nov. 8. 16:40
13/46 A kérdező kommentje:
Hol szemétkedtem? Ja hogy sehol. Nem csak Bp-ből áll ám az ország! Vagy ezt nem tudtad, ilyen überokosan? 🙈
nov. 8. 16:41
14/46 anonim válasza:
#13 a jó látás az értő olvasáshoz sem árt ám, mert sem szemétkedést nem írtam, sem azt, hogy budapesti lennék. Fintech, ezen belül boarding, Zala megye, de HO.
15/46 anonim válasza:
Akkor van egy érettségid, ha jól értem.
Ebben az esetben a futár, pultos, takarító, recepciós jöhet szóba. Tény, hogy ilyen munkákra szívesebben alkalmaznak fiatalokat, mert diákok és nem kell utánuk annyit adózni.
25 felett már elvárásai vannak a munkaerőpiacnak. Szakmai tapasztalat, nyelvek, diploma(diplomák), jó kommunikációs készség. Neked a felsoroltak közül melyik hogy áll?
16/46 anonim válasza:
Katasztrofális. És ne higgy itt a hülyéknek. Tök mindegy mi a végzettséged negyven felett nem kapkodnak értünk. Szerencse kell hozzá, és tovább maradsz munkanélküli mint fiatalon. Ez ezzel jár. Nem tudom hol laksz milyen lehetőségeid de ha van kerted, a termesztés jó foglalatosság és az élelem is meg lenne ezzel addig amíg nem találsz munkát. És fel a fejjel. Most jön a december alkalmi munkák karácsonyi vásárba árusítás stb. oda jobb idősebbet felvenni mint csitrit, bármit vállaj el aztán majd alakul.
17/46 anonim válasza:
Utolsó, szerinted mi ennek az oka?
Egy 26-35 év közötti (aki ált. ilyenkor megy szülni) miért kap “több”lehetőséget?
Nem azért, mert jobb készségei vannak?
19/46 A kérdező kommentje:
18 semmitől. A fiatalok azt hiszik, mindig lesz munkájuk, nettó 600 ezer ft keresetük. Érettlenek és agymosottak. Majd rájönnek a realitásra. Plàne ha nők. Majd rájönnek, hogy a nők x éves koruk felett a munkahelyeken le lesznek cserélve fiatalabbakra. Akkor is, ha huszon-harmincéves munkaviszonyuk és tapasztalatuk van.
nov. 10. 07:10
20/46 anonim válasza:
Természetesen, a nagy ész kizárólag azokra jellemző, akik egy mondatot sem képesek leírni helyesírási hiba nélkül, és alapvető szövegértési gondjaik vannak. Talán kellett volna legalább valami hasznos szakmát tanulni, szükség lenne rátok is, középkorú nőként a valag billegetéséből pláne ilyen bunkó stílussal megspékelve már nem fog senki megélni. A terelés, hárítás, hazudozás az megy, de valami életszerű példa esetleg, hogy egy 40 feletti fogorvost, tanárnőt, ügyvédet, bírót, óvónőt, bankárt, ápolónőt, könyvelőt, dietetikust, varrónőt, séfet stb lecserélnek egy fiatalabbra vagy nem tud elhelyezkedni? A képzettséget nem igénylő munkakörökben persze, hogy előnyt élveznek a fiatalabbak, de ez régebben is így volt. Akinek negyven felett semmi értelmes végzettsége, tapasztalata, nyelvtudásai, az mi a frászkarikát csinált eddig? Még szép, hogy nem fogok egy olyan embert alkalmazni, akiről már nyilvánvaló, hogy nincs benne semmi potenciál, mert nem volt képes tanulni, fejlődni. Ilyen emberekre semmi szükség a piacgazdaságban. Lehet ezt is lepontozni, nyanyuskák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!