Nettó 265 ezer fizetésből meglehet élni?
Már nem azért, de a #32-es válasz mindent elmond. Kérdező, te milyen körökben mozogsz, hogy ilyen kijelentést teszel, hogy a versenyszférában alacsony bérek vannak ? Mert én versenyszférában dolgozom, barátok/ismerősök szintén diplomával, max más szakmában és jó szakmai tapasztalattal multinál simán többet lehet átlagosan keresni, mint pl egy politikus, de ha nem vágysz sokra is simán jó pénzt haza tudsz vinni, bőven a KSH átlagbér felett...
Én 265ezer forintot talán 2010 körül kerestem...
Szóval:
Szerintem (26 éves lány, multinál, dupláját keresem, hitelem nincs) nem lehet belőle megélni.
Igen, vannak olyan diplomás emberek (ápoló, mentős, tanár, stb.), akik ennyiből élnek és ez szörnyen szomorú.
Az életszínvonaltól függ ha nem költesz szinte semire nem jársz szórakozni stb alacsony lakbért fizetész nincs családod akkor igen. ha egy npormális tartalmas életszinvonalt szeretnél a 600 - 700 ezer az alap vagy mégtöbb.
sajnos sokan még ennyit sem keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!