Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csinálnátok, ha a munkahel...

Mit csinálnátok, ha a munkahelyeteken folyamatosan vizsgáztatnának?

Figyelt kérdés

Jogász vagyok. Nem akarom elmondani, melyik állami szervnél dolgozom, de nem is ez a lényeg a kérdés szempontjából.

Folyamatosan beszámoltatnak a joganyagból, és osztályoznak. Elég irritáló. Azt mondják, mindezt azért teszik, hogy a jogi szakvizsgám jól sikerüljön.

Mikor van időm tanulni? A munkahelyen óriási a hajtás, rengeteg akta vár elintézésre rövid határidőkkel. Kiadják a tanulnivalót, és mellette kihajtják a belem.

A szabadidőmben lenne időm tanulni, de bocsánat, felnőtt ember vagyok, 29 éves, nekem van magánéletem. Sportolni járok, és pihenek, randizni járok, barátokkal találkozom, stb. A nap végén mindig úgy érek haza, hogy majd felrobban az agyam. A folyamatos lecseszések, rosszindulatú beszólások, a munkám fikázása, közben rendszeres rendezvényeken való képmutatás, amivel elmegy rengeteg idő a munkából... És közben még tanuljak is, de óriási jogszabály anyagot. Dolgozni járok a munkahelyre, nem havonta vizsgázni, arra készülni, majd a vezetőség előtt ismét vizsgázni az egészből több alkalommal...

12 év a közoktatásban, eközben párhuzamosan az iskola alatt 12 év zeneiskola, különórák, 5 év jogi egyetem, diploma, aztán most megint 3-5 év felkészülés a szakvizsgára??? Elegem van a tanulásból!

Eközben a nettó fizetésem a 270 ezret sem éri el. Szakvizsga után a bértábla alapján nettó 350 ezer Ft körüli fizetésre számíthatok.

Ti felmondanátok ilyen körülmények között?

okt. 3. 09:12
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
40%

Szerintem azt csináld, ami neked jó, amihez kedvet és motiváltságot érzel. Ez a Te életed, nem édesanyádé. Ne másoknak akarj megfelelni, hanem magadnak! Az egy szép dolog, hogy a kedvére akartál tenni és jogi pályát választottál, de tedd fel magadnak a kérdést: jó ez így? Boldog vagy?

A munkahely elég poroszosnak hangzik a leírtak alapján. Vagy nEm kedvelnek, vagy ezzel a módszerrel akarnak jobb teljesítményre sarkallni, esetleg "betörni".

Nálam a mostani munkahelyen ue volt a helyzet, három évig szívattak, hülyének néztek és úgy bántak velem, mint a büdös szarral. Aztán valami megváltozott. Három évbe telt, hogy befogadjanak maguk közé és teljes értékű tagja legyek a csapatnak.

Szóval lehet, hogy a mostani baszogatás hosszú távon a javadra válik.

Ha mégsem, bármelyik multi tárt karokkal fog várni egy jogi diplomás embert, ha nem is jogi pozícióba.

Bár a helyedben a térképészetet választanám, az sokkal érdekesebbnek hangzik, jóllehet, azzal nem fogsz túl sok pénzt keresni.

Én kívánom, hogy találd meg a választásodat és abban teljesedj ki, ami a leginkább boldoggá tesz.

okt. 13. 09:00
 22/27 anonim ***** válasza:
38%
Én biztos keresnék más munkát és ha úgy adódik a vidéki városhoz sem ragaszkodnék. Bár nem kényelmes, de keresnék bérlőtársakat, aztán a nagyobb fizetésből, előrelépésből majd alakul más is. Ilyen "vizsgáztatás" kb. minden helyen van, de nem mindegy miből, mennyiből és milyen stílusban, formában. Én egy percig nem maradnék már a fizu miatt se, kivébe persze ha 1 év múlva kb. háromszorosa lesz.
tegnapelőtt 16:34
 23/27 anonim ***** válasza:
35%

#22 Budapesten olyat fognak felvenni aki ott végzett, vidékiként nem nagyon fog a mostaninál jobb munkát kapni. A jognak ez az egyik hátulütője, hogy nem hiányszakma, amúgy is nagy a verseny, vidékiként meg kb nincs esélye Pesten értelmes munkát találni vele protekció nélkül.

Szóval szerintem semmi értelme pl Budapestre feljönnie. Pláne ha ennyire keserű szájízzel csinálja ezt az egész munkát, én mindenképpen váltalék a helyében. Előbb utóbb úgyis muszáj lesz.

tegnapelőtt 16:47
 24/27 anonim ***** válasza:
38%
Senkit nem érdekel hol végeztél. Néhány diplomásnak beakadt, hogy csak az a jó, ahol ő végzett:) és mindig ehhez ragaszkodik. Én vidéki egyetemre jártam soha senkit nem érdekelt, én ezt mondjuk nem is furcsáltam. De az sem érdekelt senkit, hogyha valaki 10 év alatt végez, rite. Ezek engem mint munkáltatót biztosan érdekelnének;)
tegnapelőtt 18:01
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
#24 hát akkor neked elég egyedüllállóak ezek a tapasztalataid, mert én pont fordítva tapasztalatam, és nem csak én...
tegnapelőtt 18:18
 26/27 A kérdező kommentje:

Pesten végeztem, dolgoztam is ott 2 évig, feljártam.

Oda akarok költözni, csak hát a bzimagas albérlet árak mellett kb. lehetetlen ezzel a lópikula fizetéssel. Van egy lakásunk itthon, azt ki lehetne adni, abból bérelni.

tegnap 09:27
 27/27 anonim ***** válasza:

#26 de ha ennyire utálod ezt a szakmát, akkor miért ebben gondolkozol? Miért nem váltasz?

Más jogi munkahelyen ez miért lesz jobb?

Azért a vidéki és a pesti albérletárak nincsenek összhangban, abból nem feltétlen tudnál bérelni+ fizetni a rezsit. De persze nem ismerem a pontos helyzetet.

tegnap 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!