Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak nekem van elegem a...

Csak nekem van elegem a folyamatosan panaszkodó emberekből?

Figyelt kérdés

Hogy milyen szar a fizetés MO-on. Miközben annyi munkával lehet jól keresni, hogy a két kezemen nem tudom megszámolni. És ezekhez még diploma sem kell. Nem akarok belemenni a diplomás/szakmunkás fizetésben, mert nem az a lényeg most. De gondolom mindenkinek tiszta, hogy egy jó szakmával nagyon jól lehet keresni már alkalmazottként is. Erre az egész interneten azt látni, hogys az emberek panaszkodnak. Ami az átlagfizetésről szóló cikkek alatt van az valami siralmas.

Miért van ez? Nem látják az emberek, hogy milyen hiány egyes szakmákból, amivelbőven meg lehet keresni a bruttó átlag fizetést nettóban? Vagy csak olyan életképtelenek, hogy egy 0 tudást igénylő, kényelmes munkával akarnak ennyit keresni? Miért jobb folyton panaszkodni ahelyett, hogy elmenne az ember egy jó szakmát kitanulni? De még tanulás sem kell. Már pincérek, futárok is megkeresik a nettó 600 ezer környékét a borravalóval vidéken.

jún. 10. 12:18
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
90%
Nem látod a fától az erdőt. Attól, hogy vannak szakmák, amikkel magyar viszonylatban (!) jól lehet keresni, az a fizetés még mindig lényegesen alacsonyabb lesz, mint amit két országgal nyugatabbra keresnél ugyanannyi munkával, ugyanabban a szakmában. Ez a nem mindegy. Lehet, hogy magyar viszonylatban nem számít rossznak egy 600 valahányezres nettó, de mondjuk eu-s viszonylatban egy kalap szar. És mi is eu-s ország volnánk ugyebár elvileg, az áraink pedig nem alacsonyabbak annyival, mint amennyivel kevesebb a fizunk. Sőt.
jún. 10. 12:37
 2/24 anonim ***** válasza:
88%

"Már pincérek, futárok is megkeresik a nettó 600 ezer környékét a borravalóval vidéken."

Nem keresik meg borravalóval vidéken a 600 ezret, ne legyél idióta.

Alkalmazottként siralmas fizetések vannak, és hiába van akármilyen szakmád jó eséllyel akkor sem fognak normális pénzért felvenni sehova. Vállalkozóként meg nem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. A legnagyobb baj, hogy nincsenek az árak egálban a fizetésekkel. Főleg a lakhatási költségek brutálisak ezekhez a szar bérekhez.

Folyamatosan jönnek az álláshirdetéses hírlevelek, facebookon is rengeteg állásajánlat jön szembe, de ahol írnak bért, az többnyire siralmas. Ráadásul se szálláslehetőség, se céges étkezés, semmi nem jár ezekhez.

Meg oké, tegyük fel az ország másik felében, vagy mondjuk Bp-en hirdet egy cég korrekt pénzért melót. Én vidékról nem engedhetem meg magamnak, hogy odaköltözzek, mert egyszerűen kevesebb pénzem maradna, az albérlet+rezsi kifizetése után, mintha a seggemen maradok szarabb pénzért.

Mert oké, jól hangzik, hogy Bp-en felvesznek nettó 500-ért, de ha abból 250 az albérlet + rezsi, akkor nem sok értelme van eljönni a mostani 350-400 ezres fizutól.

jún. 10. 12:43
 3/24 anonim ***** válasza:
82%
Elegem van! Te is rinyálsz csak.
jún. 10. 12:43
 4/24 A kérdező kommentje:

#1 Ebben igazad van de:

1 Ezek az emberek tökéletesen elégedettek lennének ennyivel a hozzászólásuk alapján.

2 Azért senki ne várja, hogy itt osztrák bér lesz. Sajnos teljesen irreális. Azért pl a lakás még jóval olcsóbb, igaz az élelmiszer már nem.

3 Egyes szakmákkal elég könnyen lehet vállakozni, amivel már többet tudsz keresni, mint nyugaton alkalmazottként. Persze a kettő nagyon nem ugyanaz, de lehetőség van itt is.

jún. 10. 12:45
 5/24 anonim ***** válasza:
88%

Majd ha öregkorodba magad alá szarsz, és aki majd kipucolja alólad, akkor is mondjad neki hogy te életképtelen miért nem mész más szakmát tanulni!

De mondhatod a mentősnek, tanárnak is, meg még sorolhatnám!

jún. 10. 12:48
 6/24 A kérdező kommentje:

#2 De megkeresik. Legjobb haverom futár. Bruttó 700 ezret keres. Ehhez jön a borravaló, ami átlag 150 ezer egy hónapban. Pincér ismerősöm nincs, de láttam már pár álláshirdetést. Nettó 3 ezres órabér már nem ritka. Ez napi 8 órával is havi 500 ezer, borravaló nélkül... De a 2500at már mindenhol megadják. Valószínűleg azzal is megvan a 600 nettó.

Azzal teljesen egyetértek, hogy még a nettó 600 sem jó a nyugathoz képest. De azzal nem, hogy hiába van jó szakmád. Egy jó építőipari szakmával, autószerelőként, szakács ,ha jó vagy benne, akkor szép pénzeket lehet keresni alkalmazottként is. Kamionos fizetés is már nettó 700-800 körül mozog. És egyhez sem kell diploma. Ne a betanított szar munkát nézd. Olyat, ahová szaktudás kell és nem 2-3 nap a betanulás.

Ha nem titok mit dolgozol nettó 350-400ért? Mert én Heves megyében lakom és számtalan munkát tudok, amivel többet lehet keresni.

jún. 10. 12:54
 7/24 anonim ***** válasza:
63%
Ha valakinek az ápoló szakmához van affinitása, akkor az életképtelen és menjen el pincérnek!
jún. 10. 12:55
 8/24 A kérdező kommentje:
#5 Természetesen vannak munkák (pl ápoló, tanár) amit sokkal jobban meg kellene fizetni. Hálásak lehetünk nekik, hogy ennyiért csinálják. Nem rájuk gondoltam.
jún. 10. 12:56
 9/24 anonim ***** válasza:
63%
Örülök,hogy akkor ebben nincs köztünk vita!
jún. 10. 12:58
 10/24 anonim ***** válasza:
63%

Én nettó 300-at keresek,feleségem is kb, ennyit.

Én nem panaszkodok mint amit a kérdésben írtál, mert mi kijövünk belőle, mert nincs hitelünk, alacsony rezsijű ház, jól bánunk a pénzzel stb..

Ugyanakkor amiket írtál, azért fizetnek annyit mert vagy nagyon szopás meló, vagy sok évnyi tanulás és tapasztalat kell mire jól keresel vele,pl bizonyos szakmunkák + nagyon szopatós is.

Mi inkább elvagyunk kevesebb pénzből mint hogy szopjunk, így is belefér évi 1x tengerparti nyaralás.

jún. 10. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!