Csak nekem van elegem a folyamatosan panaszkodó emberekből?
Hogy milyen szar a fizetés MO-on. Miközben annyi munkával lehet jól keresni, hogy a két kezemen nem tudom megszámolni. És ezekhez még diploma sem kell. Nem akarok belemenni a diplomás/szakmunkás fizetésben, mert nem az a lényeg most. De gondolom mindenkinek tiszta, hogy egy jó szakmával nagyon jól lehet keresni már alkalmazottként is. Erre az egész interneten azt látni, hogys az emberek panaszkodnak. Ami az átlagfizetésről szóló cikkek alatt van az valami siralmas.
Miért van ez? Nem látják az emberek, hogy milyen hiány egyes szakmákból, amivelbőven meg lehet keresni a bruttó átlag fizetést nettóban? Vagy csak olyan életképtelenek, hogy egy 0 tudást igénylő, kényelmes munkával akarnak ennyit keresni? Miért jobb folyton panaszkodni ahelyett, hogy elmenne az ember egy jó szakmát kitanulni? De még tanulás sem kell. Már pincérek, futárok is megkeresik a nettó 600 ezer környékét a borravalóval vidéken.
Borravaló és a magyar emberek kapcsolatáról lehetne hosszan beszélgetni...
De arról is, hogy nyugaton ez mennyivel másképp működik.
Én pályakezdő autószerelő vagyok. Nettó 375-ör keresek es ez egy nagyon jó ajánlat volt, mert elötte bruttó 388, nettó 200-220-akat akartak adni más helyeken.
Attól, hogy valaki átképzi magát, nem fog az elején egyből sokat keresni. Kell a tapasztalat…
Nem mindenkinek van olyan affinitása vagy tehetsége, amihez tényleg adnak ennyi pénzt és nem kell saját életről lemondani. Most ez csak egy példa volt. S az affinitás hiánya nem jelenti azt, hogy az ember nyomorék vagy csődtömeg.
Márpedig ha a legtöbb munkaleletőséget nézzük, a bérek általában a béka segge alatt vannak a nagy magyar "háborús" inflációnkhoz mérlegelve. Ha ezt nem látod, nem velünk van baj. Amilyen példát mondasz, valójában viszonylag kevesebben kapják. Van ismerősöm a KSH-nél, eléggé gázul jönnek ki a híresztelt adatok, maradjunk ennyiben. Néhányan tényleg kapnak csilliókat és az megdobja az egészet. Mindenki adna nagyon szívesen 350-E felett akár 500.000 körül, de jelenleg kivitelezhetetlen.
Egyébként van futár ismerősöm és saját élet lemondása nélkül ő sem keres ennyit. Illetve ilyeneket kamuznak azok, akik szégyenlik magukat és nagyot akarnak mondani a naívoknak. Úgyhogy a valóság sokkal árnyaltabb, mint ahogyan te ezt felvetetted a kérdésedben.
Amúgy én 300 alatt kapok, igazából megoldom belőle minden szerény igényemet, alapvetően nincsenek luxus igényeim, és csak kismértékben panaszkodok néha. Engem is jobban meg kéne fizetni reálisan. Egyelőre azért nem megyek el, mert most nem tudom megtenni és nyugalomra is van szükségem még kis ideig.
#10 Köszönöm a válaszodat. Ezt így tökéletesen megértem.
#11 Ha hiszed ha nem egy GLS futár, borravalóval simán megvan.
#12 A kamionos sem olyan szopás mint régen. Apukán az volt, amikor még korongra mentek a dolgok (ne memlékszem a pontos nevére). Mindig bőven többet kellett vezetnie, mint a megengedett, a korongot meg dobálta kifelé. a már sok álláshírdetést napi hazajárással hírdetnek. Többet már nem nagyon lehet vezetni stb. Azért erre a nettó 700-800 ezer bőven jó.
Vendéglátózásnál gondolom lehet olyan munkát találni, ahol nem kell 12+ órázni minden nap.
Építőipart meg vállakozva éri meg igazán. Úgy hatalmas pénz van benne. De a fizetés sem rossz, csak vigyázni kell az egészségre.
#13 Ahogy írtam. A kamionozás sem olyan rossz már mint régen. A többi meg pláne
#14 Nem tudom. Én mindig adok és felénk szokás. Nyugaton hogy múködik?
#15 Hol laksz? Az ország nagyrészén ennyit egy kezdő diplomás nem keres. Orvosok ITsek igen, de a többi nem nagyon. Szóval erről beszéltem. Mérnökök nem kapnak ennyit az ország keleti részén.
#16 Mit értesz saját élet lemondása alatt? Annyit dolgozik?
#19 Nézzél szét a neten álláshírdetések után. Már 2 éve is keveselték az ilyen hírdetések alatt a nettó 600 ezret. Ma már a nettó 700 ezret keveslik. 2/1 nemzetközivel 1-1,1 milliót össze lehet szedni.
Vendéglátásban való igaz nem vagyok otthon. De bárhonnan nézzük a 3 ezres órabér nem rossz, amihez még jön a borravvaló egy pincér munkával. Már napi 8 órában is megvan a nettó 540 borravaló nélkül. A szakács mégtöbb. És ezek olyan hírdetésekből vannak, amit a saját magam láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!