Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csinálnátok, ha a munkahel...

Mit csinálnátok, ha a munkahelyeteken folyamatosan vizsgáztatnának?

Figyelt kérdés

Jogász vagyok. Nem akarom elmondani, melyik állami szervnél dolgozom, de nem is ez a lényeg a kérdés szempontjából.

Folyamatosan beszámoltatnak a joganyagból, és osztályoznak. Elég irritáló. Azt mondják, mindezt azért teszik, hogy a jogi szakvizsgám jól sikerüljön.

Mikor van időm tanulni? A munkahelyen óriási a hajtás, rengeteg akta vár elintézésre rövid határidőkkel. Kiadják a tanulnivalót, és mellette kihajtják a belem.

A szabadidőmben lenne időm tanulni, de bocsánat, felnőtt ember vagyok, 29 éves, nekem van magánéletem. Sportolni járok, és pihenek, randizni járok, barátokkal találkozom, stb. A nap végén mindig úgy érek haza, hogy majd felrobban az agyam. A folyamatos lecseszések, rosszindulatú beszólások, a munkám fikázása, közben rendszeres rendezvényeken való képmutatás, amivel elmegy rengeteg idő a munkából... És közben még tanuljak is, de óriási jogszabály anyagot. Dolgozni járok a munkahelyre, nem havonta vizsgázni, arra készülni, majd a vezetőség előtt ismét vizsgázni az egészből több alkalommal...

12 év a közoktatásban, eközben párhuzamosan az iskola alatt 12 év zeneiskola, különórák, 5 év jogi egyetem, diploma, aztán most megint 3-5 év felkészülés a szakvizsgára??? Elegem van a tanulásból!

Eközben a nettó fizetésem a 270 ezret sem éri el. Szakvizsga után a bértábla alapján nettó 350 ezer Ft körüli fizetésre számíthatok.

Ti felmondanátok ilyen körülmények között?

okt. 3. 09:12
A kérdező szavazást indított:
Felmondanék rögtön.
Szakvizsga után mondanék fel.
Nem mondanék fel.
20 szavazat
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
85%
A saját élete mindenkinek olyan, amilyenné formálja.
okt. 3. 09:13
 2/27 anonim ***** válasza:
72%

Miért mentél erre a pályára ha ennyire nem tetszik?

Van más lehetőséged?

okt. 3. 09:21
 3/27 anonim ***** válasza:
59%
Valószínűleg ha jogász lennék, és tényleg érdekelne a szakma, akkor nem jelentene ez kihívást.
okt. 3. 09:32
 4/27 A kérdező kommentje:

Itt Budapesten kívül más, jobban fizető jogi munkahely nincs. Ezt a helyet választottam, mert amúgy a szakma érdekel. Csak nem sejtettem ezt az iskolásdit, illetve hogy úgy beszélnek az emberrel, mint a szarral, lenéznek, és közben csicskáztatnak. Ja, és a fizetésre nem mertem rákérdezni az interjún, nehogy pénzéhesnek tartsanak.

Pestre fel tudnék járni, 80 km, 1 óra 5 perc az út busszal, 2 évig megtettem, csak fárasztó. Pesten albérletben lakni meg nem olcsó mulatság... Fogalmam sincs, mit csináljak.

okt. 3. 09:35
 5/27 anonim ***** válasza:
52%

"A szabadidőmben lenne időm tanulni, de bocsánat, felnőtt ember vagyok, 29 éves, nekem van magánéletem. Sportolni járok, és pihenek, randizni járok, barátokkal találkozom, stb."

Igazán nem szeretnélek kiábrándítani, de a felnőttek élete ilyen. Zsúfolt. Ha tanulni szeretnél, azt bizony a szabadidődből kell kiszorítani. Kezd el hozzászokni, mert manapság a life long learning elengedhetetlen, ha hosszabb távon is szeretnél labdába rúgni a munkaerőpiacon, ráadásul jogi pályán a naprakészség miatt is elengedhetetlen. Ha nem tudod megoldani a munka mellett tanulást, bajban leszel.

Ettől függetlenül a munkahelyed kissé debil, mert a tanulásod a te dolgod (kéne, hogy legyen), de ezzel a hozzáállással, hogy téged hagyjanak munkaidőben tanulni, mert a szabadidődben más dolgod van, nem fogsz messzire jutni.

okt. 3. 11:29
 6/27 anonim ***** válasza:
32%
Én azt mondom hogy válts szakmát, mert egyáltalán nem vagy motivált, és szenvedve csinálod. Ez a világ ilyen, de ezzel tisztában lehetettél már azelőtt hogy a jogi pályát választottad. Folyamatos tanulás és kevés a fizetés. Vidéken pláne.
okt. 3. 12:29
 7/27 anonim ***** válasza:
47%
Abban igazuk van az előttem válaszolóknak, hogy akik jogászként karriert szeretnének csinálni, azoknak nincs sok magánéletük. Senki sem kötelez arra hogy ezt csináld.
okt. 3. 12:30
 8/27 A kérdező kommentje:

6-os, nem én választottam a jogi pályát, hanem anyám. Én tanár vagy térképész akartam volna lenni, de kinevetett.

Anyám érettségi előtt azt mondta: "mégegyszer mondom, idefigyelj, vagy a jogra mész, vagy akkor tanulj mást, amit akarsz, de azt akkor finanszírozd magadnak, a lakhatásodat is, akkor én nem támogatlak".

Azóta már belátta, hogy hibázott. Nem mondja ki ugyan, de látom rajta.

okt. 3. 15:50
 9/27 anonim ***** válasza:
88%
fel bizony. Én érettségivel keresek nettó 360e-et.
okt. 3. 17:57
 10/27 anonim ***** válasza:
86%
#8 akkor menj el levelezőn tanár képzésre. Ennél rosszabb szerintem nincs mint amikor valaki nem azt csinálja az életében amit a hivatásának érez.
okt. 3. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!