Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csinálnátok, ha a munkahel...

Mit csinálnátok, ha a munkahelyeteken folyamatosan vizsgáztatnának?

Figyelt kérdés

Jogász vagyok. Nem akarom elmondani, melyik állami szervnél dolgozom, de nem is ez a lényeg a kérdés szempontjából.

Folyamatosan beszámoltatnak a joganyagból, és osztályoznak. Elég irritáló. Azt mondják, mindezt azért teszik, hogy a jogi szakvizsgám jól sikerüljön.

Mikor van időm tanulni? A munkahelyen óriási a hajtás, rengeteg akta vár elintézésre rövid határidőkkel. Kiadják a tanulnivalót, és mellette kihajtják a belem.

A szabadidőmben lenne időm tanulni, de bocsánat, felnőtt ember vagyok, 29 éves, nekem van magánéletem. Sportolni járok, és pihenek, randizni járok, barátokkal találkozom, stb. A nap végén mindig úgy érek haza, hogy majd felrobban az agyam. A folyamatos lecseszések, rosszindulatú beszólások, a munkám fikázása, közben rendszeres rendezvényeken való képmutatás, amivel elmegy rengeteg idő a munkából... És közben még tanuljak is, de óriási jogszabály anyagot. Dolgozni járok a munkahelyre, nem havonta vizsgázni, arra készülni, majd a vezetőség előtt ismét vizsgázni az egészből több alkalommal...

12 év a közoktatásban, eközben párhuzamosan az iskola alatt 12 év zeneiskola, különórák, 5 év jogi egyetem, diploma, aztán most megint 3-5 év felkészülés a szakvizsgára??? Elegem van a tanulásból!

Eközben a nettó fizetésem a 270 ezret sem éri el. Szakvizsga után a bértábla alapján nettó 350 ezer Ft körüli fizetésre számíthatok.

Ti felmondanátok ilyen körülmények között?

okt. 3. 09:12
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
22%

Anyád miatt sajnállak.

Én értem amit mondasz, fiatalon vannak vágyaid, van millió dolog ami érdekel, ami valójában az élet.

Azt viszont tudni illett volna, hiszen nyílván utánanéztél... hogy egy jogásznak a jog az élete... ez nem munka, hanem hivatás.

Folyamatosan, egész hatralévő életedben meg fogsz mérettetni és folyamatosan tanulni kell. Akár egy orvosnak.

Van aki erre alkalmas, szereti, hivatása... van aki erre alkalmatlan.

Buta nem vagy nyílván, ha elvégezted a jogot... de ahhoz igen, hogy ezt ne ismerd fel?!

okt. 4. 19:41
 12/27 anonim ***** válasza:
34%

"A szabadidőmben lenne időm tanulni, de bocsánat, felnőtt ember vagyok"

Te nem vagy jogásznak való, ilyen hozzáállással nem is sokáig leszel az. Abban is kételkedek, hogy egyáltalán felnőtt vagy.

Értelmes felnőtt ember felfogja azt, hogy ha előrébb akar jutni, ha boldogulni akar, akkor bizony élete végéig tanulni fog. Nincs már olyan, hogy egyszer megtanultam egy szakmát, és abból megélek életem végéig. Ja, de, esetleg a kukásoknál van.

De mégis hogyan gondoltad azt, hogy egy folyamatosan változó jogszabályi környezetben te úgy döntesz, hogy te nem fogsz?

Akkor menjél, csajozzál, haverozzál, ha szerinted attól felnőtt valaki.

Én főállás, család, gyerek mellett is folyamatosan tanulok, mert KELL. Idén kezdtem az egyetemet, az 6 félév, utána megyek pénzügy-számvitelre, az megint 6 félév lesz...

okt. 4. 20:02
 13/27 zlaci1 válasza:
36%

Két gyerekes családapaként én is ezt csináltam. Sőt a "hulladék+ időmben még nyelvvizsgákra is készültem. Nagy könnyebbség volt, hogy a nyugdíj előtt 5 évvel leálltam a nyelvtanulással.

Kicsit irigyeltem az amerikai kollégáimat, akiknek a munka ellátásához az enyém töredékét kellett tanulni.

okt. 6. 15:10
 14/27 anonim ***** válasza:
38%

tehät 29 evesen meg a mamahotelben laksz es itt sirsz hogy milyen rossz neked?

29 vagy, tanulj tanärnak, elj tanärkent önälloan.

engem is minden nap quasi vizsgäztatnak, de ez a meloval jär...

okt. 11. 12:49
 15/27 A kérdező kommentje:
Ekkorä fizetésből hogy menjek älbérletbe te nägyokos?
okt. 11. 13:03
 16/27 anonim ***** válasza:
22%
hogy lehetsz ennyi idösen ennyire eletkeptelen? szerinted az en gondom hogy szarul keresel? en adtam el magam apro penzert? szerinted penznyomda volt a pincemben amikor kiköltöztem a szülöktöl 20 evesen aztän külföldre költözeskor 23 evesen? en is wg-ben laktam meg munkässzällon evekig csak nem sirtam tele a gyiket vele.
okt. 11. 13:13
 17/27 anonim ***** válasza:
41%
#15 ne állj neki feljebb, a nagyokos az te vagy. Magadnak csináltad a szart, vállald a felelősséget. Ha nem elég a pénz, vállalj másodállást stb
okt. 11. 13:15
 18/27 NTBS ***** válasza:
33%

Felnőttként hoznék döntést.

Ha nem szereted válts, de szinte mindenhol tanulni kell.

Viszont azt felejtsd el, hogy majd a munkahelyen fogsz tanulni.

Olyan felnőtteknél nincs.

okt. 11. 21:28
 19/27 A kérdező kommentje:

nem értitek baz+... Kikérdezik, és van egy vizsga kiskönyv, amit vezetnek, oda beírják a jegyet, ez nem vicc! Egy munkahelyen, ahol elvileg dolgozni kéne, főleg annak tudatában, milyen lassú az ügyintézés...

másodállást nem vállalhatok, mert állami szervnél dolgozom.

okt. 12. 15:46
 20/27 anonim ***** válasza:
60%
#19 akkor válts munkahelyet. De ha ilyen stílusban beszélsz akkor segít neked aki akar. Egyébként pedig megtehetik
okt. 12. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!