Fel akarok mondani a munkahelyemen, mi történik, ha nem dolgozom le a felmondási időt?
7es: köszi. (6os voltam)
Az 5-öst meg talán ne vedd szívedre, vannak emberek, más világlátással. Neki talán teljesen rendben van, ha egy munkahelyről nem dobbanthat egyik pillanatról a másikra, amikor úgy adódik a helyzet.
8as: szerintem tudják. Mondjuk egy kimaradó ember miatt nem jött le a napi 400 darabszám mondjuk, vagy egy másik sorról kellett áttenni egy másik embert és annak köszönhetően ott nem volt meg a darabszám.
5-ös vagyok.
Kicsit szakadj ki akkor a csőlátásodból, és gondolkodj úgy mint egy munkáltató.
Egy szerződés mindkét felet védi. A munáltatót is és a munkavállalót is. Amikor valaki / egy cég téged alkalmaz, annak vannak kikötései. Le van írva kerek perec, hogy ki mit csinálhat, mit nem csinálhat. Amint ezt aláírjátok, kötelezettségek kötik mindkét felet. Azért van munkaszerződés, hogy ne a levegőbe dolgozzon meg foglalkoztasson mindenki mindenkit össze vissza.
Ha a munakszerződésedben AZ VAN, hogy neked 1 hónap felmondási időd van, akkor azt tartanod KELL. Ezzel tisztában voltál, amikor ezt aláírtad és odamentél dolgozni. Nem titokban került bele. Nem apróbetűs részben van. Elolvastad, aláírtad. Most pedig szerződést akarsz szegni, azzal, hogy nem vállalod a benne foglaltakat. As sok hülye meg még aszisztál is hozzá, hogy persze nyomjaaad! Menjéé! Szemétcééég!
Bajod lehet belőle. Nem biztos hogy lesz. De lehet.
És szerintem ez valamennyi (normális) helyen így van. Szép is lenne, ha a munkavállaló egyszercsak úgydönt, hogy akkor holnap nem jövök. Munkaltatóként gondolkodva, hogyan pótolod ezt egy nap alatt? Találsz a helyére valakit pikk pakk? Pont ezt hivatott áthidalni a felmondási idő.
Alkalmazott vagyok. De neharagudj, szerintem igenis rendben van, hogy bármilyen cégnél van felmondási idő. Ez véd mindenkit oda vissza. Ha meg nincs rá igény, akkor meg el lehet engedni közös megegyezéssel. Inkább legyen és ne kelljen, mint ne legyen és meglepetés érje bármelyik felet.
Bocsi, de faék egyszerű emberek vagytok, akik nem látnak kettőnél tovább.
13: faék egyszerű nem vagyok.
A munkáltató oldalának a leírását köszi.
Amúgy nálam az nehezítette meg a dolgot, hogy a területről több embert is elküldtek. Tehát látja az ember, hogy x személyt elküldenek, bizonyos területeken meg kevesebb a rendelés. Szóval, ebből az jöhet le, hogy egy vagy két emberrel kevesebb, az "nem gond". Nincsenek túlórák azon a soron, ahol én vagyok és napokban volt is, hogy nem is volt ott munka.
Szóval, így külső szemmel, amikor az ember nem műszakvezető és társai, azt látja, hogy alig van munka úgymond. Operátorként az ember nem láthatja, hogy egy adott termékből mennyi az elvárt darabszám, amit mondjuk hónap végén-elején a kamionra kell pakolni. Pedig amúgy érdekelne.
Amit meg elrontottam, az az, hogy eddig húztam a felmondást. Ha mondjuk 2 hónappal előbb jutok el oda, hogy most már elég volt az egészből, akkor nem lettek volna ezek az igazolatlan napok részemről. Csak sajnos olyan vagyok, hogy sokáig tűröm a dolgokat, akkor is, ha napi szinten szenvedek tőle.
Mondj fel azonnali hatállyal és kész.
Vagy beszéld meg velük, hogy engedjék el a felmondási időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!