Felszeretnék mondani a munkahelyemen mert találtam egy jobb fizetős munkahelyet. Közös megegyezést akartam! Nem mentek bele csak rendes felmondással. Rendkívüli felmondáshoz ez jó indok?
50 km -re lakok a munkahelyemtől.Különjárati busszal járok .
De az autót csak egy sofőr vezeti egy héten 1 nap szabadnapot akkor. 1 nap 3 műszakot visz. sokszor észre veszem hogy mikor utazunk már majdnem elbóbiskol nem tudja magát kipihenni mert minden kanyar után 4 órát pihen utána megint indul.Ráadásul 17 személyes és van hogy 20-23-an vagyunk a buszon sokszor még alnom is kell szoval nem biztonságos.VAlaki valamit? Válaszokat köszönöm előre is!!
de valahogy le kéne számolnom másik munka hely jobban fizet.
Ez keveset fizet és meg is fingatnak ugyesen. akkor valami meg oldás közös beleegyezésbe nem mennek bele. már próbáltam. Hallottam olyat is hogy kilépettel. magyar kisétálsz a gyárból és többet nem mész. 1 havi átlag keresetet le vonnak és segélytől is megvonnak egy évig.
Köszönöm a válaszokat.
Az utazási költségeket meg kell térítenie a munkáltatónak, jogosulatlanul szedte be eddig a 8.000,- Ft, az eddig befizetett költségekért fizetési meghagyást nyújthatsz be.
A rendkívüli felmondásról pedig Mt. 78. § (1) bek. alapján annyit, hogy a munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél
a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!