Én soha nem mondtam olyat, hogy nincs nagy szegénység Magyarországon. Idősebb korosztályt megértem, hogy nem tud már tanulni, dolgozni. Nem véletlen nem teszek soha egy rossz megjegyzést se, amikor férjem szülei kérnek tőlünk pénzt.
Viszont azt tapasztalom a korosztályomon belül, hogy nem hajlandóak, se érettségire, se szakmára. Pedig szüleik tartják el őket. Huszonévesen, ha adottak a feltételek, akkor illene kihasználni a dolgot és tenni a jobb fizetésért. Mindketten szegény családból jöttünk férjemmel és rengeteg szó szerinti sírás előzte meg, hogy jól keressünk. Az a baj, hogy akiknek mindent s fenekük alá raktak a szüleik, ők nekik nem lesz a motiváció a kemény tanulásra, munkára.
"Nem hiszem, hogy ez pesszimizmus..
Inkább csak próbáljuk reálisan látni magunk körül a dolgokat."
Mindent meglehet magyarázni, de felesleges.
"Az a baj, hogy akiknek mindent s fenekük alá raktak a szüleik, ők nekik nem lesz a motiváció a kemény tanulásra, munkára."
Az eddig is így volt. Viszont az tény, hogy a "létbiztonság" eltűnt ebből az országból szép fokozatosan a rendszerváltás után.
A mai generáció nagy többsége nem látja dolgozni menni a szüleit, mert nincs hova. Akinek pedig van hova, az a több műszakban vagy munkaidőkeretben dolgozással kinyírja egészségileg magát. Nem hiszem, hogy egy ilyen példa a fiatal generációnak annyira vonzó jövőkép lenne manapság.
Én megmondtam a gyerekemnek, hogy nem fogok a feneke alá tolni semmit. Viszont a lehetőséget megteremtem neki ahhoz, hogy elérje azokat a céljait, melyek nem gyerekes álmodozásból fakadnak. Ha azt látom, hogy kezd elszállni agyilag, akkor vissza fogom húzni a földre, de a végtelenségig nem fogom ezt csinálni. Egyszer muszáj lesz felnőnie, ezt vegye tudomásul... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!