Ezt senki nem tudja.
Amikor én voltam 30 körül, akkor is pontosan azzal riogatta, hogy nem lesz nyugdíjam. Lett.
Most is ezzel riogatnak. Mondjuk most tesznek is azért, hogy ne legyen.
A keresőképes korosztály többsége külföldön helyezkedik el, nyilván ők nem ide fizetnek járulékot.
Aki marad, az pedig többnyire alacsony jövedelmű, vagy éppen 3 gyerekes és azért nem fizet járulékot, de kivenni a közösből - annak ellenére, hogy nem igen tesz bele - szépen vesz ki.
Hát ilyen gazdaságpolitikával aggályos a nyugdíjkassza.
35
Nem biztos sajnos... Ez a nagy igazság. Sokan tisztában sincsenek ezekkel a dolgokkal. Képesek kemény 10 millióert szaporodni, miközben most is alig tudja eltartani a gyerekeit és hitelt vesz fel élelmiszerre. Személyes forrásból tudom, hogy vannak ennyire buta emberek. Persze c*gány az illető, de valamivel értelmesebb fajtából, mert írni azért tud.
Nem hiszem, hogy ez pesszimizmus...
Inkább csak próbáljuk reálisan látni magunk körül a dolgokat. Nem éppen kecsegtető, az biztos.
Itt van bármelyik fiatalnak jövőképe? Lehet neki egyáltalán?
Aki vállalkozni szeretne, mert nem akar biorobot lenni valamilyen gyárban, azt az 5 percenként változó jogszabályokkal kergetik őrületbe. Nem lehet előre tervezni semmit. Ötletelő kormányzás van...
Szidjuk itt állandóan a Kádár-korszakot. Pedig voltak benne jó dolgok is. Például az 5 éves tervek. Vagy az, hogy nem "egyesek" kezében voltak a termőföldek, hanem szövetkeztek azok megművelésére és tulajdonképpen a vidéken lakók abból éltek. Most ők miből élnek szerinted? Nézz körül az Alföldön.
Az "egyeseknek" pedig nyomatják az állami támogatásokat, mert éppen vagy aszály van, vagy sok eső esett, vagy véletlenül szivárvány jelent meg az égen.
Lakhatás: Bérlakások voltak. Rengeteg, de még akkor sem elég. Elkótyavetyélték azt is rendszerváltás után. Ha nem fialsz le legalább 3 gyereket, esélyed sincs itthoni fizetésből valaha ingatlanhoz jutnod. Ha egy gyermekvállalás ilyen jellegű kényszer, és nem szívből jön, akkor szerinted...?
Saját lakóingatlan építésénél olyan előírások vannak, hogy csak pislogok. Kalákában már nem lehet építkezni úgy, mint régen.
Tudod mi volt annak idején? Engedély nélkül épült fel sok ház. Azt vallották a hatóságok, hogy minek menjenek büntetni, mivel örülnek, hogy egyáltalán épülnek új ingatlanok. Minden kérvényre engedélyezték az utólagos fennmaradást. Tehát nem kellett elbontani az engedély nélkül épített ingatlant, ha csak durva szabályba nem ütközött.
Hol segítenek neked hasonlóan most? Ha 2 centivel magasabbra sikerül a tető, már rádvernek 4 milliós bírságot.
Meséld el nekem: Hol élhető ez az ország?
Én nem azt mondom, hogy mindenki azt csinálhasson, amit csak akar, mert azt nyilván ne, korlátokat fel kell állítani. De gondolkodjunk már az életszerűségen...
Hát én nem vagyok Fideszes, tisztában vagyok vele mennyit lopnak, de annyira nem szörnyű Magyarország. Egy kis felsőfokú angol nyelvtudás meg internethozzáférés és már is rájössz, hogy még Amerikában se tejföl az élet.
Egyébként én nem fialtam le egyet se, nem örököltünk, nem vett nekünk senki házat, sőt a családunkat is segítjük. Mégis van házunk huszonévesen. Nyilván nem egy kastély, bár gyönyörű helyen van. Nekünk elég volt, hogy legyen egy kis kuckó, ahol nem kell fizetni horror albérleti díjat.
A munkámból kifolyólag eddig is tudtam, hogy szegénység van az országban, de hogy ekkora és rengeteg embert érint, azt én sem hittem. Orbán nem jár ezeken a helyeken, nyilván nem is érdekli. Néha elmegy jópofizni a "parasztokhoz", akiknek oszlopos házuk van, muskátlival az ablakban és egy John Deere aratógép a telek hátsó részén.
Azt hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy nem csak főváros létezik ebben az országban. Vannak kisebb települések, valamint tanyák. Olyanok, ahova még az áram sem jutott el az elmúlt 20 évben, nemhogy az internet. De Orbán nyilván a falvakat/községeket is felkarolja. Mondja ő, mert hazudni azt piszkosul tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!