30 éves kor felett van értelme teljesen új szakmát tanulni, ha beleragadtam az irodai diplomás rabszolgamunka mocsarába?
Adminisztratív/support aljamunkát végzek diplomával mert sajnos a nyelvtudásom egy nagy nulla (hiába küzdöttem 1,5 évtizeden keresztül alig ragadt rám valami) és szakmailag is nagyon alacsony szinten rekedtem meg.
A mostani munkahelyen pedig nagyon inog a léc alattam és ha egyszer kikerülök innen akkor egyszerűen nincs olyan piacképes tudásom amivel ismét felvennének irodai munkára. De már meg is csömörlöttem a mindennapi telefonoktól/irodai léttől és stressztől.
Hallom, hogy milyen nagy szakmunkás hiány van (akár alap nyelvtudással külföldre is keresnek) így arra gondoltam, hogy kitanulnék valami szakmát felnőttképzésen.
Asztalos/órás/ékszerész/masszőr/targoncás/vasúti karbantartó/klímaszerelő/festő/karosszérialakatos/grafikus/postai ügyintéző/gyógyszertári asszisztens.
Ezeket a szakmákat néztem ki magamnak de félek, hogy annyira pocsék a felnőttoktatás az országban, hogy csak munkanélküli lét várna a képzés elvégzése után. És ha mégis elhelyezkednék, akkor megint 0-ról kezdhetném a tapasztalatszerzést nettó 150-200-as fizetésért.
Olyan szakmára/munkahelyre vágyom ami illik az introvertált személyiségemhez, kiszámítható, meg lehet belőle élni és nem stresszes.
Rosszul tetted fel a kérdést:
Van-e értelme a következő 30-40 év munkában töltött évre új szakmát tanulni?
Még 2/3-a hátra van az életednek nyugdíjas korodig addig még 6x szakmát tusz váltani
Én lebeszélnélek, az új szakma tanulására fordított idő-energia-pénz jobban hasznosul ha a jelenlegi munkádban próbálod menteni a menthetőt. Unalmasabbnak, kevésbé "kiszállósnak" hangzik de ez van. Bár pontosan nem ismerjük se a végzettségedet se a munkakörödet.
Ha most nekiállsz szakmázni, csupa olyan dolognak teszed ki magad amire 30+-osan már zsigerileg sem vágyik az ember.
Ha a munkádból hozod ki a legtöbbet, még építhetsz magadnak egy olyan anyagi bázist amire alapozva szinte bármit megtehetsz később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!