Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 30 éves kor felett van értelme...

30 éves kor felett van értelme teljesen új szakmát tanulni, ha beleragadtam az irodai diplomás rabszolgamunka mocsarába?

Figyelt kérdés

Adminisztratív/support aljamunkát végzek diplomával mert sajnos a nyelvtudásom egy nagy nulla (hiába küzdöttem 1,5 évtizeden keresztül alig ragadt rám valami) és szakmailag is nagyon alacsony szinten rekedtem meg.

A mostani munkahelyen pedig nagyon inog a léc alattam és ha egyszer kikerülök innen akkor egyszerűen nincs olyan piacképes tudásom amivel ismét felvennének irodai munkára. De már meg is csömörlöttem a mindennapi telefonoktól/irodai léttől és stressztől.

Hallom, hogy milyen nagy szakmunkás hiány van (akár alap nyelvtudással külföldre is keresnek) így arra gondoltam, hogy kitanulnék valami szakmát felnőttképzésen.

Asztalos/órás/ékszerész/masszőr/targoncás/vasúti karbantartó/klímaszerelő/festő/karosszérialakatos/grafikus/postai ügyintéző/gyógyszertári asszisztens.

Ezeket a szakmákat néztem ki magamnak de félek, hogy annyira pocsék a felnőttoktatás az országban, hogy csak munkanélküli lét várna a képzés elvégzése után. És ha mégis elhelyezkednék, akkor megint 0-ról kezdhetném a tapasztalatszerzést nettó 150-200-as fizetésért.

Olyan szakmára/munkahelyre vágyom ami illik az introvertált személyiségemhez, kiszámítható, meg lehet belőle élni és nem stresszes.

2023. aug. 1. 22:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

#10: Szia

Nem tudom sajnos. Azt érzem 30 felett ha új szakmát tanulnék a kutyának se kellenék. Amihez talán viszont értenék az az asztalos/festő/lakatos (bár rossz szemem miatt nem heggeszthetek) illetve valamilyen kertészeti szakma, de ki tudja hol tudnék és mennyiért ezekkel kezdőként öreg fejjel elhelyezkedni...

2024. jan. 13. 00:04
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Öreg fejjel 32 évesen? Te nagyon el vagy tévedve! Csak aztán ne sírj 60 évesen, hogy az egész életedet elszúrtad!
2024. jan. 13. 00:36
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

33 év munka még hátra van , ha addig nem emelnek a nyigdijkorhatart , lol. Öreg fejjel... Bármit érdemes tanulni amivel egy ugyfelszolgalati melónál magasabb szintű munkat szerzel. Mert annál egy szakmunkas is jóval nehezebben pótolható mint egy ugyfelszolgalatis aki nyelveket sem beszél

. Azonban arra figyelj, hogy nem feltétlenül a hianyszakmakat soroltad fel, talán 1-2 ami jo a listából. Ács, tetofedo, bádogos, komuves, burkoló, viz-gaz-futes szerelő, a femiparhoz köthető szakmák (lakatos, hegesztő) saját tapasztalatom szerint ezek a keresettek.

2024. jan. 13. 07:58
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyebkent még diplomas vonalon is érdemes gondolkoznod. Valami versenyképesebb gazdasági diploma + könyvelő papírral is kellene joval jobb melokat talalni mint az egy ugyfelszolgalati. De persze a szakma is jo. Videken dolgozom , nálunk a víz- cső szerelő szakember bere 450 netto fele közelít mar itt is. 8 órában teljesen bejelentve.
2024. jan. 13. 08:01
 15/18 A kérdező kommentje:

"Egyebkent még diplomas vonalon is érdemes gondolkoznod. Valami versenyképesebb gazdasági diploma + könyvelő papírral..."

Már semmi energiám és kitartásom ismét az előadótermekbe visszaülni és megint éjjeleket seggelni a jegyzetek felett, gazdaság/könyvelés meg aztán pláne, attól a világból ki lehetne zavarni.

2024. jan. 13. 18:35
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor valassz egy keresett szakmat ami fizetett is. Mert mondjuk egy vasúti karbantartó állami vasutas pozícióban fele annyit ha keres mint egy jó ács. Szoval a listádban azert van pár kevésbé jó szakma is. Jarj utána azt javaslom mivel merre mennyiért keresnek embert.
2024. jan. 13. 19:57
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én 36 évesen teljes munkaidő és nehéz fizikai munka mellett (van hogy 5 percre sem tudsz leülni és folyamatos kapkodás van) elkezdtem egy nappali képzést. Megkaptam az engedélyt az egyéni tanrendre, de még a vizsgák előtt kiiratkoztam. Szabadnapom már alig maradt a vizsgákra, illetve úgy éreztem, hogy fizikailag nem bírom. Ebédelni nem volt időm, munka után egyből rohantam az egyetemre és igen hajnalig írtam a beadandókat ahogy te is írtad, meg tanultam. Teljesen szétestem. Belerokkantam volna ebbe a tempóba, pedig nagyon élveztem az egyetemet...nagyon szerettem volna bejárni az órákra, de nyilván úgy hogy mellette nem dolgozok....viszont akkor meg miből élne az ember...Én most 37 évesen gondolkozom egy 4. szakma illetve még egy nyelvvizsga elvégzésén. Egyedül egy valami zavar meg engem ebben az egész folyamatban a pénzhiány....be kellett látnom, hogy az egyetem a munka mellett fizikailag nem menne, ráadásul még gyermekünk sincs a férjemmel és pont akkor vetéltem el egyszer amikor ez a nagyon pörgős rohangálás volt az egyetem és a munka mellett...számomra most a legfontosabb, hogy ha tovább is tanulok, akkor azt valamilyen szinten nyugodtabb tempóban tehessem meg, hiszen az egészségem a legfontosabb. A nyugodt tempóra a legjobb megoldás a nyelvtanulás illetve valamilyen okj-s képzés elvégzése viszont nagyon elszálltak a tanfolyam árakkal. 2 képzés is van ami érdekelne, de mindkettő kb milliós összegű......és ezek csak sima tanusítványt nyújtó képzések...az az igazság, hogy egyre jobban frusztrál engem ez a tehetetlenségérzés, hogy szretnék tanulni, szeretném fejleszteni magam, sőt csak önszorgalomból is nagyon szívesen részt vennék önfejlesztő tanfolyamokon, önismeret, önbizalom, pályaorientáció és nem is sorolom hogy mennyi mennyi minden érdekelne, de ezek mind hatalmas összegekbe kerülnek és nem egyszerűen nem engedhetem meg magamnak..
2024. jan. 27. 21:36
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
amúgy ezek az okj-s képzések is sokszor csak tanusítványt adnak, bizonyítványt nem és ami a legkiakasztóbb, hogy saját magam is tapasztaltam az egyik szakmámban illetve mások is panaszkodtak már, hogy hiába végzel el egy okj-s szakmát, az oktatás olyan szervezetlen és gyenge, hogy kb minden hülyeséget megtanítanak, csak azt nem amit valóban tudnod kellene. Pl. ezt is jól látod, hogy igen félő, hogy az ember úgy járna hogy nem kevés összegekért megcsinál egy szakmát, és utána még mehet ingyen dolgozni hogy betanuljon valahol....én amúgy pont így jártam...:) és a durva, hogy mások ezt még természetesnek is veszik. Amúgy meg ezek ellenére is azt gondolom, hogy továbbtanulni és fejleszteni magad soha nincs késő, és kezdj el valamit...akármit...csak érezd azt, hogy elindítottad a B tervedhez a kiutat...
2024. jan. 27. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!